boon.hu video

2 órája

Nem mindennapi kiállítás a Fazekasban - fotók, videó

A Fazekas kisdiákok fantáziája határtalan. Elképesztő kiállítás nyílt a Fazekas Utcai Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola aulájában.

Bónusné Nánási Regina

Anna és Dani 3.c osztályos tanulók a nagyszünetben is megnézték a termésbáb-kiállítást a Fazekasban

Fotó: BNR

Itt az ősz, hullnak a színes falevelek, kopognak a diók és mogyorók, érik a sütőtök. Emlékszünk még rá, hogy gyerekkorunkban gyűjtöttük a terméseket, préseltük a szebbnél-szebb faleveleket, faragtuk a tököt? Ezt a hagyományt szeretnék továbbvinni a miskolci Fazekas Utcai Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola pedagógusai, hogy a gyermekek is szép emlékeket gyűjtsenek ősszel is. Szó szerint. Ugyanis a kisdiákok azt a feladatot kapták októberben, hogy gyűjtsenek őszi terméseket, színes faleveleket, és készítsenek belőlük olyan alkotást, melyet szívesen megmutatnak másoknak is az iskolájukban.

Fazekas termésbáb kiállítás
Termésbáb-kiállítás a Fazekasban
Fotó: BNR

Fazekas-hagyomány hosszú évek óta

A tanárok megálmodták, a gyermekek pedig megvalósították. Idén Domonkos Krisztina Pappné, Kovácsné Belkó Zsuzsanna, Kis-Szabóné Zsova Mónika és Jakabné Orendi Melinda tanítónénik és az alsótagozatosok kapták a mókás feladatot.

Immár 16. éve nyílik termésbáb-kiállítás a kisdiákok alkotásaiból a Fazekas aulájában. Tökből faragott házikó, tobozból készült süni, kukoricából összeszerelt versenyautó sorakozott a felállított polcokon, asztalokon, de volt gesztenyéből kirakott hegedű, vagy csocsó is. A gyermekek fantáziája határtalan, a szülők, nagyszülők pedig szívesen segítenek a mesebeli tervek megvalósításában.

Anna 3.c osztályos a Fazekasban, ahogyan tavaly, most is készített termésbábot a kiállításra. Idén egy mesebeli őszi sárkányt talált ki, melyet fatörzsdarabokból, falevelekből és különböző termésekből készített el. Osztálytársával, Danival a nagyszünetben nézték meg a kiállítást. Minden műalkotás tetszett nekik, különösen az UFO-k.

Mindenkit várnak a termésbáb-kiállításra

Ottjártunkkor a MIÓVI Százszorszép Tagóvodájának apróságai látogattak el a Fazekasba. Ámulva nézték az iskolások munkáit. Örömmel mutogatták egymásnak a nekik tetsző alkotásokat.

„Köszönjük szépen a kedves szülők és gyerekek munkáját, nélkülük nem jöhetne létre évről-évre ez a színvonalas kiállítás. Minden érdeklődőt szeretettel várunk iskolánk aulájában” - mondta Soósné Prókai Nikolett, a Fazekas iskolaigazgató-helyettese.

A Fazekas termésbáb-kiállítása mindenki számára megtekinthető. Október 25-ig várják az érdeklődőket az iskola aulájában.

Videós tartalmaink továbbra is megtalálhatóak a YouTube csatornánkon. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában