boon-sportoldal

2008.04.02. 20:12

Ralifanatikus tömeg a névadón

<p>Miskolc - A Szemerey Transport Rt. lett a 15. Miskolc Rally névadó partnere. <DIA alt="15. Szemerey Transport Miskolc Rally keresztelő 2008.04.02." height="700" width="900"><A onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/15__Szemerey_Transport_Miskolc_Rally_keresz/index.shtml , SERIE ,900,700)" href="about:blank"><IMG height="13" alt="15. Szemerey Transport Miskolc Rally keresztelő 2008.04.02." src="http://apps.boon.hu/bilder/icons/kamera.png" width="13" border="0" /></A></DIA>&#160;<DIA alt="Rally keresztelő és WRC bemutató a Népkertben 2008.04.02" height="700" width="900"><A onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Rally_keresztel__337___s_WRC_bemutat__a_N_p_1/index.shtml , SERIE ,900,700)" href="about:blank"><IMG height="13" alt="Rally keresztelő és WRC bemutató a Népkertben 2008.04.02" src="http://apps.boon.hu/bilder/icons/kamera.png" width="13" border="0" /></A></DIA>&#160;<A href="http://foto.boon.hu/members.nviktor/albums/Rally%20keresztel%C5%91%20%C3%A9s%20WRC%20bemutat%C3%B3/@@overview.html" target="_blank"><IMG height="13" src="http://apps.boon.hu/bilder/icons/kamera.png" width="13" border="0" /></A>&#160;<A href="http://video.boon.hu/members.boon_szerkesztoseg/Spitzmuller-Csaba-rali.mpg/viewer.html" target="_blank"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" widht="13" /></A>&#160;<A href="http://video.boon.hu/members.darios/spici-teszt-miskolc.avi/viewer.html" target="_blank"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" widht="13" /></A></p>

Miskolc - Stílszerűen a népkerti Speedway Arénában írta alá szerdán kora este a Szemerey Transport Rt. gazdasági igazgatója, Dr. Schweickhardt Gyula és Jacsó Tibor, az országos rali bajnokság 2. futamának rendezője azt a szerződést, mely szerint az idén 15. Szemerey Transport Miskolc Rallynak hívják a tradicionális borsodi autós viadalt.

- A Szemerey Transport Rt. motorizált cég, így aztán természetesen nem állnak távol tőlünk a technikai sportok - jelentette ki a szállítmányozási nagyvállalat szakembere.

Azt pedig nem mellékesen már mi tesszük hozzá, hogy a cég első embere, Szemerey Lóránd korábban is patronált megyei rali viadalokat, elég, ha csak a néhány évvel ezelőtti, szép emlékű Zemplén Rallykra gondolunk.

- Nagyon köszönöm Kazár Miklós barátomnak azt, hogy a Szemerey Transportot, mint névadó partnert a miskolci verseny mellé állította - ezt már az RSO Team részéről Jacsó Tibor, a verseny főszervezője mondta az akkor már, több mint ezer raliszurkolónak is, akik kilátogattak az eseményre. - Úgy érzem, hogy nagyon jó versenyt láthatnak majd azok, akik megtisztelnek minket május 1-3-ig Miskolcon és környékén. A csütörtöki prológ után az ORB mezőnye mellett a rali második vonalának és a Historic Rallye bajnokság képviselőinek is szurkolhatnak majd az érdeklődők. A pályák? Azt hiszem mindenkinek ismerősek lesznek!

,,Quadőrült" navigátor

Kazár Miklós, Spitzmüller Csaba navigátora pedig ezúttal nem a ,,jobb egy" tulajdonosaként, hanem quad bajnokként, egy vadonatúj KTM 525-ös nyergéből pattant a mikrofon elé.

- Nagyon jó a motorom, pedig az első bajnoki futam előtt nem sokkal állt össze. Ennek ellenére megnyertem a versenyt - lelkendezett Miki. - A hétvégén Egerben persze nem a quad lesz fókuszban, hanem a Mitsubishi Lancer WRC.

Az autó, amely miatt szerdán óriási tömeg zarándokolt ki a Népkertbe várva a miskolci vörösöket, Spiciéket. A népszerű pilóta ha egy picit fáradtan is, de nagyon lelkesen ecsetelte a szerdai teszt részleteit.


- Felgyorsultak körülöttünk az elmúlt hetekben az események, most meg néhány nappal az idénynyitó előtt itt vagyunk egy top WRC-vel - mondta Spici. - Nem tudok okosat mondani, jóformán szóhoz sem jutok! Teljesen gyári csapat van mellettünk, akikkel szerdán közel 90 kilométert tudtunk gyakorolni. Nagyon-nagyon jó lesz autó, bizakodó vagyok!

Ezután a közönség legnagyobb örömére a Mitsubishi WRC - a navigátori ülésben a magyar bajnok Bahor Beával - egy kis háziversenyt vívott a Kazár Miklós terelte quad és a salakmotoros Szatmári László ellen.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!