Nepál felől hódít

<p>A "Himalája legidősebb meghódítója" címre pályázó 75 éves japán hegymászó a tibeti zavargások miatt Nepálból vágna neki a világ legmagasabb csúcsának.</p>

Juicsiró Miura az idős férfi jelenleg Katmanduban várja, hogy megkapja a szükséges engedélyeket. Eredetileg azt tervezte, hogy Tibetből indulva ér föl a csúcsra. Juicsiró Miura annak ellenére neki akar vágni a Mount Everestnek, hogy szívproblémái vannak. A 8848 méteres csúcsot fiával, a 38 éves Gotával akarja elérni május 25-én, legalábbis ha minden jól megy.

A 75 éves férfi, aki korábban síelő volt, egyszer már elnyerte a Himalája legidősebb meghódítója címet: 2003-ban, 70 évesen érkezett föl a csúcsra. Tavaly azonban, egy másik japán, a 71 éves Kacuszuke Janagiszava "megfosztotta" őt a titulustól. Miura úr egyébként nem ismeretlen a Himalája környékén: a 70-es években ő volt az első, aki lesiklott a Mount Everestről, egy ejtőernyőt használva féknek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!