Szponzorált tartalom

2020.12.08. 14:06

Olajsütő, a ropogós ételek specialistája

Címkék#pr cikk

A karácsony egyik jellemző része a nagyobb sütés-főzés, a család és barátok vendégül látása. Bár ezt idén kissé korlátozottabban tehetjük csak meg, az ünnepi ételekről semmiképp sem kell lemondanunk. A gyors és hatékony sütésben pedig nagy segítségünkre lehet egy olajsütő.

 

Egy olajsütő a friss és ropogós ételek specialistája

Olajban sült finomságok

Bár manapság egyre elterjedtebb az egészséges, minél kevesebb zsiradékot használó gasztronómia, az olajban sült ételek sosem kopnak ki a köztudatból. És kár is lenne értük, hiszen hatalmas klasszikusok pirulnak ropogósra ebben a formában, a rántott húsról pedig a legtöbb ember aligha lenne hajlandó lemondani. És persze nem is kell, hisz ahogy a legtöbb esetben, úgy itt is a mennyiség az, amire a leginkább érdemes figyelni.

Vagy persze gondolkozhatunk úgy is, ahogy sokan teszik és mondhatjuk, hogy az ünnepek alatt bátrabban belefér, ilyenkor nem kell számolnunk a kalóriákat, csak lazítani és élvezni az ízeket. Az ilyen ételek elkészítése sem kell, hogy nyűg legyen, hiszen egy olajsütő használatával a konyhai feladatok is leegyszerűsödnek.

Ropogós élvezetek

Az olajban készült ételek nem véletlenül örvendenek óriási népszerűségnek világszerte. Egy jól és frissen készült ropogós étel sokak kedvence, legyen szó akár húsokról, akár köretekről, tésztafélékről. Jónéhányan azonban kissé ódzkodva állnak az ilyen ételekhez, hiszen elkészítésük akár intenzív szagokkal is járhat, a közvélekedés pedig egyre inkább a háttérbe szorítja az ilyen jellegű ételeket „egészségtelen” mivoltuk miatt.

Tény, hogy az ilyen ételek nem a legfittebb fogások, ám időnként bőven beleférnek és ha nekilátunk az elkészítésüknek, akkor sem érdemes túl sokat bíbelődnünk velük. Éppen ebben siet a segítségünkre egy olajsütő, melyek a ropogós, olajban sült ételek specialistája. Lényegében egy kompakt, zárható sütőről van szó, mely az olajat magas hőfokra felmelegítve süti meg az ételeket, mindezt a kellemetlen szagok minimalizálásával. Csak dobjuk a sütőkosárba az ételeket, és hagyjuk, hogy a sütő végezze a dolgát.

Az olajban sült ételeknek nincs párja

Klasszikus és modern verziók

A klasszikus olajsütő, vagy ha úgy tetszik fritőz meglehetősen nagy mennyiségű olaj használatát igényli, hiszen a lényege az, hogy az ételek teljesen elmerüljenek a forró zsiradékban, ezáltal tökéletesen ropogósra sütve azokat percek alatt. Kár lenne vitatkozni azzal, hogy az így készült ételek íze semmivel össze nem téveszthető, állaguk, roppanósságuk pedig utánozhatatlan.

A modern gasztronómiát lekövetve azonban manapság találkozhatunk légkeveréses olajsütőkkel is, melyek minimális olaj használatával, vagy akár anélkül is működnek. Ezek tulajdonképpen a hétköznapi sütőkhöz hasonlítanak, csak kompaktabb formában. Ezekkel a készülékekkel nem kapjuk ugyanazt az állagot mint egy klasszikus olajsütőnél, de élhető kompromisszum lehet az egészségesebb ételekért.

Válasszuk bármelyik típust, abban biztosak lehetünk, hogy az ünnepi főzésben nagy segítségünkre lesz egy olajsütő. Ha pedig beszereztük a megfelelő modellt, már sülhet is a ropogós rántott hús, pontypatkó, vagy épp hasábburgonya, melyek az ünnepi asztalon is megtalálják a helyüket.

(PR cikk)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!