Október a reformáció hónapja

7 órája

Faggyas Sándor kapta idén a protestáns újságírók Rát Mátyás-díját

Az idén húszéves Protestáns Újságírók Szövetsége életműdíját, a Rát Mátyás-díjat Faggyas Sándor, a Magyar Nemzet munkatársa vehette át a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsának az Uránia Nemzeti Filmszínházban vasárnap este a reformáció ünnepe alkalmából megtartott gálaestjén.

MW

Volf-Nagy Tünde, a Protestáns Újságírók Szövetsége és Faggyas Sándor, a Magyar Nemzet munkatársa a díj átadása után az Uránia Nemzeti Filmszínházban

Forrás: Protestáns Újságírók Szövetsége

„Újságírónak lenni ma is kihívás. Keresztény újságírónak pedig különösen” – hangsúlyozta a díjazottat méltatva Volf-Nagy Tünde televíziós műsorvezető, a Protestáns Újságírók Szövetségének (Prúsz) elnöke, aki szerint

Faggyas Sándor „cikkeiben nemcsak az irodalmi példákkal virtuózan bánó eredetileg bölcsész mély tudása sejlik fel, nemcsak irigylésre méltóan széles történelmi ismereteit szövi mindannyiunknak szóló iránymutatássá, hanem a Szentírás ismerete is kitűnik írásaiból”.

Mint mondta, a díjazott írásait mély hit hatja át, csendben és alázattal ír, pontosan kijelölve az általa fontosnak tartott értékebeli és erkölcsi határokat. „Ha aktuálpolitika is a témája az írásainak, valahogy úgy csempészi bele Krúdyt, Aranyt vagy Széchenyit, hogy ezáltal mintha egyet el is lépne, hogy távolságból szemlélje azt. Az unottig ismételt klisék világában nem enged a népszerűség csábításának” – tette hozzá a Prúsz elnöke.

Népszava, Köztársaság, Új Magyarország, Heti Újság, Heti Válasz, Magyar Hírlap, Magyar Nemzet – sorolta a méltatás a teljesség igénye nélkül azokat a lapokat, ahol rovatvezetőként, főszerkesztőként, felelős szerkesztőként, szerkesztőként dolgozott Faggyas Sándor „ugyanazzal az igényességgel, amelyet az általa szerkesztett köteteket kézbe véve látunk” – fogalmazott laudációját lezárandó Volf-Nagy Tünde, megjegyezve még, hogy a díjazott munkáját korábban Táncsics Mihály- és Mikszáth Kálmán-díjjal is elismerték már.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!