Gyász

2021.05.18. 18:37

Jótékonysági felajánlás Babos Palika emlékére

Az elmúlt egy évben Szerencsen és a megyében, vagy azon túl szinte nincs, aki ne hallott vagy segített volna a szerény körülmények között élő, súlyos, daganatos megbetegedésével hősies harcot vívó Babos Palikáról, akinek a szervezete sajnos nemrégiben feladta a küzdelmet.

Novák Krisztina

Forrás: Szerencsi Katolikus Karitász

A fiatalembert szűk családi és baráti körben, a járványügyi előírások teljes betartásával, kedden délután helyezték örök nyugalomra lakóhelyén.

Babos Palika / Fotó: Babos Palika Facebook-oldala

Iván Erika, a Szerencsi Karitász Csoport csoportvezetője is egy évvel ezelőtt ismerte meg a Babos családot. Megtudta, hogy Palikánál két évvel ezelőtt komoly daganatos betegséget diagnosztizáltak, amely tavaly kiújult.

A kezelést a budapesti Országos Onkológiai Intézetben kapta a fiatalember, ezért a szülei is vele tartottak akkor a fővárosba és ott is vállaltak munkát, hogy gyermekük mellett lehessenek a nehéz időszakban.

A nagy szegénységben élő fiúnak és családjának története annyira meghatotta és megragadta Iván Erikát, hogy gyűjtést szervezett a család megsegítésére. A város különböző pontjain, cukrászdákban, boltokban, postán, iskolákban, óvodákban kihelyezték a Palika fotójával ellátott üvegeket azért, hogy aki úgy gondolja és anyagi helyzete lehetővé teszi, támogassa az „ifjú harcost” a kór leküzdésében.

A gyűjtés 2020. augusztus 31-ig tartott és ennek, valamint egyéb felajánlásoknak köszönhetően Palika és családja tavaly ismét visszatért Budapestre. Tovább folytatták a küzdelmet a halálos betegség ellen, ami végül sajnos nemrégiben legyőzte Babos Palika elgyötört testét, mert az akaraterejét egy percre sem. Legutolsó posztja is erről árulkodik a közösségi oldalán.

A felajánlás

A napokban Iván Erika azzal kereste meg szerkesztőségünk, hogy kedves, jó barátja, Babos Palika emlékére szeretne megosztani egy jótékonysági felajánlást. Palikának megígérte, hogy segítik a gyógykezelésében, de most, hogy elhunyt, a szüleinek szeretnének támaszt nyújtani a temetéssel kapcsolatban felmerülő költségekben és a megélhetési gondjaik enyhítésében. A Közösségi Ház Prügyi Máltai felajánlásával egy gyönyörű, kézzel horgolt ágyterítőt kínálnak megvásárlásra.

A kézzel horgolt (2,8m x 2m) különleges ágyterítő

A terítő eszmei értéke felbecsülhetetlen, viszont megvásárolható minimum 30.000 forintért és az kapja meg, aki a legmagasabb összeget ajánlja érte. Május utolsó napjáig (május 31.) várják a kedves érdeklődőket és segíteni vágyókat. Az ajánlatokat a közösségi ház elérhetőségeire lehet küldeni: [email protected] vagy 06/70/502-7958.

(A borítóképen balról jobbra: Simófi-Balog Andrea, szociális munkás; Krankovics Beáta A Máltai Szeretszolgálat Prügyi Jelenléti pont vezetője; Iván Erika, a Szerencsi Karitász Csoport csoportvezetője és Horváth Attila, helyi segítő)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában