Hűsítő

2024.06.21. 15:38

Két nyári frissítő ital, ami biztosan lehűt a kánikulában

Kánikula? A kerti partik ősellensége, a forróságban a legjobb érzés, amikor egy hűsítő szomjoltó italt fogyaszthatunk. Mutatunk két nyári frissítő ital receptet, amik segítenek elérni a tökéletes kikapcsolódást.

Kubik Ákos

Kétféle koktélt ajánlunk Fotó: MW

Mentás eperturmix 

Kevés hozzávaló, egyszerű elkészítés, mi kell ennél több? Egy mentés és egy epres teafilter, 25 dekagramm eper, egy evőkanár porcukor és ugyanannyi citromlé, 10 darab mentalevéllel. Elkészítése: A két filtert leforrázzuk 3 deciliter vízzel, 8 percnyi áztatás után kivesszük a filtert, majd hűlni hagyjuk. Az epreket megtisztítjuk, kettévágjuk. Két epret elnegyedelve a pohárba tesszük, a többit porcukorral és citromlével leturmixoljuk. A mixet átpasszírozzuk és a vékonyra vágott mentával összekeverjük. Végső lépésként a pürére ráöntjük a teát, jégkockát teszünk hozzá és megkeverjük. 

Jeges gyömbéres limonádé 

A hozzávalók: egy liter víz, egy gyömbér, két evőkanál méz, egy evőkanál barna cukor, egy deciliter frissen csavart citromlé, két citrom héja, egy deciliter citromlé, citromkarikák és menta. Elkészítése nem bonyolult. A gyömbért meghámozzuk és vékonyan felszeleteljük. Egy közepes méretű edényben felforraljuk a vizet, beletesszük a mézet, a barna cukrot, a gyömbért, a citromlevet és a citromhéjat. Addig keverjük, míg a cukor és a méz teljesen fel nem oldódik. Az edényt levesszük a lángról, majd 40-45 percig hűlni hagyjuk. Leszűrjük, áttesszük egy kancsóba és a hűtőbe tesszük, hogy igazán hűsítő legyen. Jégkockával, citrommal és mentával kínáljuk.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában