Program

2024.07.07. 09:00

Testi-lelki feltöltődés az Avasi Arborétumban

A szervezők a testi-lelki feltöltődést szerették volna elősegíteni a programmal.

Boon.hu

Forrás: Avasi Arborétum

Második alkalommal került megrendezésre pénteken a Fenyőkertben a Belső nyugalom felfedezése a Fenyőkertben esemény, a Mindfulness - Tégy egy tudatos lépést magadért - Steps To Your Soul szervezésében – erről az Avasi Arborétum közösségi oldalán írt. Hozzátették: szerencsére ismét összegyűlt a megfelelő létszámú kis csapat egy testi-lelki feltöltődésre, de aki lemaradt volna, nem kell sokat várnia, hiszen jön a harmadik alkalom is július 27-én.

A modern életvitel és a mindennapi rohanás közepette egyre fontosabbá válik a testi-lelki feltöltődés. Az egészség megőrzéséhez nem elég csupán a fizikai aktivitásra és a megfelelő táplálkozásra figyelni, hanem a lelki jólét ápolása is elengedhetetlen. E kettő összhangja teremti meg azt az egyensúlyt, amely hosszú távon is fenntartható jóllétet biztosít.

Csökkenti a stresszt

A rendszeres testmozgás számos előnnyel jár. Nemcsak a fizikai egészségünkre van jótékony hatással, hanem a mentális állapotunkra is. Kutatások bizonyítják, hogy a rendszeres mozgás csökkenti a stresszt, javítja a hangulatot, és növeli az energiaszintet.

A sportolás során endorfinok szabadulnak fel, amelyek természetes fájdalomcsillapítók és hangulatjavítók. Emellett a szív- és érrendszeri betegségek, a cukorbetegség, valamint számos más krónikus betegség kockázatát is csökkenti.

Egészségmegőrző

Fontos, hogy mindenki megtalálja a számára legmegfelelőbb mozgásformát. Legyen szó futásról, jógáról, úszásról vagy akár egy egyszerű sétáról a parkban, a lényeg, hogy örömet leljünk benne, és rendszeresen végezzük. Az aktív életmód beépítése a mindennapokba nemcsak az egészségünk javára válik, hanem hozzájárul a stressz kezeléséhez és a jobb alváshoz is.

Forrás: Avasi Arborétum

A testi és lelki feltöltődés nem választható el egymástól. A kettő szoros kapcsolatban áll, és egymást erősíti. A fizikai aktivitás nemcsak a testet erősíti, hanem a lelket is, míg a lelki gyakorlatok hozzájárulnak a testi jólléthez. Az egészség megőrzéséhez mindkettőre szükség van.

Egyensúlyban tart

Az egészséges életmód kialakítása és fenntartása hosszú távú elköteleződést igényel. Nemcsak időszakosan, hanem folyamatosan figyelnünk kell magunkra, és tudatosan építenünk kell be a mindennapokba azokat a tevékenységeket, amelyek testi-lelki feltöltődést biztosítanak.

A testi-lelki egyensúly megteremtése és fenntartása tehát elengedhetetlen ahhoz, hogy teljes életet élhessünk. F

igyeljünk oda magunkra, hallgassunk a testünk és lelkünk jelzéseire, és tegyünk meg mindent annak érdekében, hogy harmóniában élhessünk önmagunkkal és környezetünkkel.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában