Döbbenet Tornyosnémetiben

2024.07.13. 12:00

Így veszélyeztette gyermeke erkölcsi fejlődését a felelőtlen apa

A kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartás alkalmas volt arra, hogy másokban riadalmat, megbotránkozást keltsen.

Boon.hu

Az utcán garázdékodott a férfi Tornyosnémetiben fia szeme láttára

Fotó: Getty Images

Az Encs Járási Ügyészség garázdaság és kiskorú veszélyeztetése miatt emelt vádat két férfival szemben. A vád szerint a férfiak 2023. január 2-án este, ittas állapotban Tornyosnémeti községben az utcán haladtak, miközben velük volt egyikük 11 éves fia is.

A két férfi és kiskorú társuk haladásuk során belerúgtak egy zöldséges üzlet elé kihelyezett fém tároló ládába, amely ennek következtében behorpadt, illetve a fiú apja felborította az oda kihelyezett szeméttároló edényt is, amelyből a hulladék a járdára és az úttestre ömlött.

Lerángatta az égősort

Mindezt követően az úton tovább haladva a kiskorú fiú egy másik hulladéktároló edényt is felrúgott, majd a másik férfi szintén belerúgott a kukába, amit a fiú apja aztán felemelt és az úttestre dobott. Végül az egyikük bement egy közelben lévő lakás udvarára, ahol az ott lévő fenyőfán található égősort - abban végül kárt nem okozva – lerángatta, majd a tulajdonos felszólítására távozott az ingatlanról.

A fia szeme láttára

A vádlottak kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartása alkalmas volt arra, hogy másokban riadalmat, megbotránkozást keltsen.

A fiú apja – mint a kiskorú nevelésére, gondozására és felügyeletére köteles személy - azzal, hogy kiskorú gyermeke jelenlétében, illetve vele együtt bűncselekményt követett el, súlyosan megszegte a kiskorú neveléséből, felügyeletéből eredő kötelezettségét, és ezzel súlyosan veszélyeztette a gyermeke erkölcsi fejlődését.

Próbaidős börtönt javasolnak

Az ügyészség a vádlottakat társtettesként elkövetett garázdaság bűntettével és az I. rendű vádlottat – a kiskorú fiú apját – ezzel halmazatban kiskorú veszélyeztetésével is vádolja és a vádiratban ennek megfelelően az I. rendű vádlottal szemben végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés és foglalkozástól eltiltás, míg a II. rendű vádlottal szemben közérdekű munka büntetés kiszabására tett indítványt a bíróságnak.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában