Borzalmas

2024.08.08. 13:00

Gyermeket molesztált a miskolci férfi - letartóztatták

A Miskolci Járásbíróság elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, akivel szemben tizenkettedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett szexuális erőszak bűntette miatt indult büntetőeljárás.

Boon.hu

Szexuális cseleményre kényszerítette a 9 éves kislányt Miskolcon

Fotó: Shutterstock

A nyomozás adatai szerint a gyanúsítottá vált férfi 2024. májusa és augusztus 4-e között, a miskolci lakásában több alkalommal szexuális cselekményt folytatott a – családjával szívességi alapon a gyanúsított lakóhelyén élő – 9 éves lánnyal. 

A bűncselekmény – bizonyítottság esetén – alkalmas szexuális erőszak bűntette minősített esetének a megállapítására.  

Szökni próbálhat 

A Miskolci Járásbíróság álláspontja szerint a várható szabadságvesztés mértéke - amely 5 évtől 10 évig terjedő szabadságvesztés - már önmagában felveti a szökés, elrejtőzés veszélyét, melyet a gyanúsított – egyébként rendezett - körülményei csak részben ellensúlyoznak. Emellett adat merült fel arra, hogy a férfi már megpróbálta a tanúkat arra rávenni, hogy ne tegyenek ellene feljelentést, ezért alappal lehet attól tartani, hogy a tanúk befolyásolásával a bizonyítási eljárást megnehezítené. 

A bíróság mindezeket mérlegelve egy hónapra elrendelte a gyanúsított letartóztatását. A végzés nem végleges, a gyanúsított és védője fellebbezést jelentettek be. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában