Tűzeset

2024.08.27. 15:40

Egy férfi holttestére bukkantak a bükkábrányi tűzben

Hat járművel vonultak a tűzoltók a százötven négyzetméteres családi házhoz.

Gárdonyi Edina

Forrás: Shutterstock

Fotó: A kép illusztráció

A hetven négyzetméteres garázs teljes terjedelmében égett, és a mellette lévő, szintén hetven négyzetméteres fedett kocsibeálló is lángra kapott – írta Mukics Dániel tűzoltó alezredes, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője. Hozzátette, a garázsban egy személyautó, a beállóban egy furgon állt, ezekre is átterjedtek a lángok, ahogy a családi ház tetőszerkezetére és két szobájára is. A műhelyben még a tűzoltók kiérkezése előtt felrobbant egy gázpalack, három másikat a tűzoltók hoztak ki és hűtötték vissza azokat, megelőzve ezzel, hogy felrobbanjanak.

A tűzoltók több mint két órán át oltották a lángokat. Az épület átvizsgálása közben egy középkorú férfi holttestét találták meg a műhelyben. A tűz keletkezési helyének, idejének és okának feltárása érdekében a katasztrófavédelem tűzvizsgálatot indít.

Korábban írtuk:

Egy lakóház és egy műhely tetőszerkezete ég teljes egészében Bükkábrányban, a Kossuth úton. A mezőkövesdi hivatásos tűzoltók érkeztek elsőként a helyszínre, három vízsugárral kezdték oltani a lángokat, emellett egy acetilénpalackot is hűtenek. A helyszínre tartanak a füzesabonyi hivatásos tűzoltók is.

A tűz oltása folyamatban van, keletkezésének oka nem ismert – tájékoztatta portálunkat Dojcsák Dávid, a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában