Heroikus közdelem

2024.08.13. 20:49

Szerencsiek is oltják a hatalmas nyíregyházi tüzet - képekkel, videóval

Hatalmas tűz ütött ki kedd délután Nyíregyházán. Ruhák tárolására használt épületek gyulladtak ki. A szerencsi tűzoltók is a helyszínen dolgoznak.

Sok helyről - többek között Szerencsről - is érkeztek tűzoltók a helyszínre.

Fotó: Sipeki Péter

Több raktárhelyiségben is tűz ütött ki kedd délután Nyíregyházán, a Rákóczi utcában, a Tokaji út közelében, 16 óra körül indultak el a tűzoltóautók az Erdő sorról és azóta is folyamatosan próbálják eloltani a lángokat. Ruhák tárolására használt ingatlanok égnek, a tűz pedig egy kétszintes irodaépületre is átterjedt. 

SPS_4545
A napot is elhomályosította a hatalmas füst. Fotó: Sipeki Péter

A nyíregyháziak mellett Mátészalkáról, Nyírbátorból, Kisvárdáról, Hajdúnánásról és Szerencsről is érkeztek tűzoltók. Több mint tíz vízsugárral dolgoznak a helyszínen – ezt Dudás Szilvia, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője nyilatkozta. 

SPS_4534
Hosszú órákon át küzdöttek a lángokkal az oltócsapatok.
Fotó: Sipeki Péter

Az oltás közben a tűzoltók egy embert kimentettek a raktárépületekből. A tűzeset mellett ki kellett üríteni az Oltalom Szeretetszolgálat Rákóczi utcai épületét, mintegy 100 embernek kellett elhagyni az intézményt. A hatóságok lezárták az utat a Rákóczi utca – Mező utca kereszteződésénél, elterelik a forgalmat az érintett szakaszról.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában