Katasztrófavédelem

2024.08.21. 12:00

Tragédia Mezőkövesdnél, raktár égett Sajóbábonynál

Az elmúlt héten a vármegye tűzoltóit 187 alkalommal riasztották, amiből 65 tűzoltás volt.

Raktárépület gyulladt ki Sajóbábonyban.

Fotó: Vajda János

Elektromos tűz pusztított Harsányban – egy család háza vált lakhatatlanná

Elektromos meghibásodás miatt gyulladhatott ki egy családi ház, Harsányban, a Táncsics Mihály utcában, augusztus 12-én. A miskolci hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt a lakók elhagyták az épületet. Az egységek gyorsbeavatkozó sugarakkal elfojtották a lángokat és átvizsgálták az ingatlant. A tűz a tetőt és a lakórészt teljes terjedelmében érintette. Az eset során nem történt sérülés, de a kilencven négyzetméteres ház lakhatatlanná vált. A lakók elhelyezésében rokonok segítettek.

Hétvégi ház égett Lyukóban

Kigyulladt egy életvitelszerűen lakott hétvégi ház Miskolc határában, a Kishajtás dűlőn augusztus 13-án. A tűz főzés közben keletkezett, a tűzhely füstcsövének környezetében hőátadás miatt gyulladhatott meg a tető. A lángokat a vármegyeszékhely hivatásos tűzoltói elfojtották, de a huszonöt négyzetméteres ház lakhatatlanná vált. Három ember elhelyezésében rokonok segítettek.

Gyermeket várt a nő, aki a hajnali baleset áldozata lett

Furgon és egy személygépkocsi ütközött össze az M3-as autópálya Nyíregyháza felé vezető oldalán, a 125-ös kilométerszelvényben, Mezőkövesd külterületén augusztus 18-án. A balesethez Mezőkövesdről és Füzesabonyból vonultak a hivatásos tűzoltók. Az egységek egy embert feszítővágóval kiszabadítottak, majd a mentőkkel kiemeltek az összeroncsolódott személyautóból, és áramtalanították a járműveket.

Raktár égett Sajóbábony külterületén

Kigyulladt egy hulladékraktár Sajóbábony ipari területén augusztus 18-án. A tűz egy kilencszáz négyzetméteres, zárt épületben keletkezett. A tűzesethez tizenhat járművel vonultak a hivatásos tűzoltók Miskolcról, Kazincbarcikáról, Szendrőből, Szerencsről, Tiszaújvárosból, Mezőkövedről és Egerből. Az egységek az ipari terület főfoglalkozású létesítményi tűzoltóival oltották el a tüzet a Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett. A Borsod-Abaúj-Zemplén és a Heves vármegyei katasztrófavédelmi mobil labor méréseket végzett a helyszínen, valamint a környező településeken. A füst terjedése nem veszélyeztette a lakosságot, az eset során nem történt sérülés. A tűz keletkezési okát, körülményeit tűzvizsgálati eljárás keretében vizsgálja a katasztrófavédelem.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában