Vádemelés

2024.09.07. 14:00

Ámokfutó garázdálkodott a bőcsi utcán

Egy vita miatt feldühödött tombolt, rongált, kandelábert is tört a férfi.

Erősre dühítette fel magát a bőcsi férfi

Fotó: Shutterstock

A Miskolci Járási Ügyészség garázdaság vétsége miatt emelt vádat egy férfival szemben. A vád szerint 2024. március 29-én este Bőcsön, az ittas állapotban lévő férfi a történteket megelőzően egy közte és egy ismerőse között történt vita miatti dühében, a településen kihelyezett egyik „kerékpárút” jelzésű közlekedési táblát rángatta, próbálta kidönteni a helyéről, majd tovább haladva egy élelmiszerüzlet oldalfalán lévő gázóraszekrény fém ajtajába ütött ököllel.  

A férfi ezután a közeli téren kihelyezett virágokkal beültetett díszkosarak egyikét felvette és eldobta, végül ámokfutása során, a tér díszkivilágítását biztosító egyik földbe rögzített világító kandelábert kitörte a helyéről. A bűncselekménnyel vádlott 28 690 forint forint kárt okozott.

A pénztárcája is bánja 

A vádlott kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartása alkalmas volt arra, hogy az azt észlelő személyekben megbotránkozást vagy riadalmat keltsen. 

Az ügyészség a büntetlen előéletű vádlottal szemben pénzbüntetés kiszabását indítványozta a bíróságnak.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában