Ítélet

2 órája

Vidámparkban, az étel miatt szúrta meg társát

Ítéletet hozott a Miskolci Törvényszék annak a férfinak az ügyében, aki egy késsel megszúrta ismerősét.

Boon.hu

Késsel sebezte meg a sértettet

Fotó: Shutterstock

Az ítéleti tényállás szerint a vádlott egy vidámparkot üzemeltető vállalkozásnál dolgozott együtt régi ismerősével. 2022. július elején az utazó vidámpark Miskolcon, egy korábbi gyár telephelyén tartózkodott. Az éjszakai órákban az ittas állapotban lévő vádlott a vidámpark egyik kamionjának a vezetőfülkéjében vacsorázott, mellette ült a sértett, akit a vádlott felelősségre vont azért, mert beleevett az ételébe, és tőle korábban dohányt is elvett. 

Többször is használta a kést

Ekkor vita alakult ki a vádlott és a sértett között, a sértett a vádlott anyját szidta, mire a feldühödött vádlott egy 17 centiméter pengehosszúságú késsel a sértett nyaka irányába szúrt. A férfi a kezét felemelve hárította el a támadást, de a kés hegye jobb felkarján szúrt sérülést okozott. A vádlott ezt követően kaszáló mozdulattal, a késsel rásuhintott a sértett jobb csuklójára, amikor pedig a férfi az ajtót kinyitva menekült, a vádlott utána szúrva csípőtájékon megsebezte. A támadott testtájékokra figyelemmel az életveszélyes állapot reális lehetősége fennállt, azt a sértett aktív védekezése hárította el.

Több éves börtön

A bíróság a vádlottat életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérletében mondta ki bűnösnek, és emiatt 3 év 6 hónap börtön fokozatú szabadságvesztésre, mellékbüntetésül 4 év közügyektől eltiltásra ítélte. A büntetés kiszabása során enyhítő körülményként értékelte a több mint kétéves időmúlást, azt, hogy a cselekmény kísérleti szakban maradt, míg súlyosító körülményként vette figyelembe az ittas elkövetést, a vádlott előéleti körülményeit és a késsel elkövetett erőszakos bűncselekmények elszaporodottságát.

Az ítélet nem jogerős, a vádlott és védője fellebbeztek.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában