Ezt írtuk anno 1990-ben

2020.06.27. 07:30

Fizetős lesz a mályi parkolás

Az autósoknak is hozzá kell járulniuk a nyaralóhely kiadásaihoz.

Forrás: Shutterstock/illusztráció

Visszatérő gondja valamennyi üdülőterület gazdájának: miből is állítsa ki évről-évre a növekvő költségeket, hogy ne legyen baj a közvilágítással, jusson az utak kátyúzására, az üdülőterületet ne lepje el a szemét.

Ezzel világítja meg a Mályi tó környékét érintő döntés hátterét az Észak_magyarország. Az írás az 1990. június 28-i lapszámban megemlíti: egy alkalmi forgalomfelmérő csoport — budapesti iskolások öntevékeny csapata — a napokban egyetlen hétvégén hétezernél több járművet számolt meg a keskeny és rövid útszakaszon, ami a községet köti össze a tóval.

Tíz forintot kérnek

A községi tanács nem nyugodhat bele, hogy az üdülőövezettel kapcsolatos kiadásai csak növekedjenek, bevétele pedig semmi se legyen. Ezért a helyi tanács végrehajtó bizottsága döntött: július elsejétől a parkolásért fizetni kell a tó mellett.

A 10 forintos parkolási díjból még nem lehet igazán szép üdülőközpontot varázsolni Mályiban – jegyzi meg az újságíró. Szerinte ezek nyilván csak az első lépések, mint ahogy a teniszpályák használatára szerveződött vállalkozók is csak díj ellenében garantálják a megfelelő körülményeket.

-MTI-

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában