Anno 1990-ben írtuk

2020.08.16. 07:30

A nyár, amikor minden csepp víz nagyon számít

Megyénk hatvankilenc településén vízkorlátozás van érvényben.

A person fills a plastic bottle with water at a fountain in Mulhouse, eastern France, on June 25, 2019. - Meteorologists blamed a blast of torrid air from the Sahara for the unusually early summer heatwave, which could send thermometers up to 40 degrees Celsius (104 Fahrenheit) in some places on June 27 and 28. Experts say such heatwaves early in the summer are likely to be more frequent as the planet heats up. (Photo by SEBASTIEN BOZON / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: AFP

Öt községbe pedig már lajtkocsikkal juttatják el az ivóvizet. A komor helyzetképet 1990. augusztus 17-én festette az Észak-Magyarország.

A jelenlegi vízhiánynak, az aszálynak hosszú hónapokra visszanyúló előzményei vannak. A télen Miskolcon és környékén az átlagosnál 200 milliméterrel kevesebb csapadék hullott. A bükki karsztosban 8 millió köbméterrel kevesebb a víz a szokásosnál – sorolta az illetékes. Jelenleg Mezőkövesd van a legnehezebb helyzetben. Szakaszos a vízszolgáltatás, a csapok bosszú órákon keresztül nem adnak egy csepp vizet sem – írta az Észak, anno.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában