Fejlesztés

2020.08.24. 08:00

Modern, biztonságos kerékpárút épül Mezőcsáton

A kerékpárút alá zárt csapadékvíz-elvezető kerül.

Pap Gyula

Fotó: Bujdos Tibor

A közlekedésfejlesztési koncepció részeként Mezőcsáton a Hősök tere (Bajcsy-Zsilinszky és Széchenyi utcák közötti szakasz, 3307 országos közút) jobb oldalán kétirányú forgalom számára készül aszfaltozott kerékpársáv. A kerékpárút alá zárt csapadékvíz-elvezető kerül.

A Bajcsy-Zsilinszky utca első szakaszán a Hunyadi és Dobó utcák sarkáig a szegély kövezéses részén, mind a két oldalon egy-egy forgalmi sávot festenek fel. A további szakaszán a 3313 jelű közútnak a város belterületi határáig, mind a két forgalmi sáv oldalán, a meglévő aszfaltburkolat mellé egy burkolt padkát alakítanak ki 1-1 méter szélességben. A Szent István utca, Mátyás király utca sarkától a város ároktő irányában a belterületi határáig mind a két oldalon a meglévő aszfaltburkolat mellé egy burkolt padka kerül egy-egy méter szélességben. A padkaburkolások 2-3 százalékos eséssel, négy centiméter vastagságú AC11 kopó és hat centiméter vastag kötő aszfaltozással készülnek húsz centiméter vastag zúzottkő alapra, a padka melletti meglévő árkok profilozásával – derül ki a kivitelezés műszaki leírásából.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában