Baleset

2023.08.01. 11:30

Ilyen állapotban van a nő, aki lezuhant a sziklapárkányról a Tengerszemnél

Jól van és elhagyta a kórházat az a nő, aki a Tengerszemen sérült meg – írja közösségi oldalán a Hegyalja Televízió a baleset helyszínén működő via ferrata pálya üzemeltetője, az Innovo-Patak Nonprofit Kft. közleményére hivatkozva.

Fotónk illusztráció

Forrás: Innovo-Patak Nonprofit Kft.

A Megyer-hegyi Tengerszem és az ott működő via ferrata pályák üzemeltetője hétfő esti hivatalos közleményben tudatta, hogy július 31-én déltájban baleset történt az egyik pályán. Egy hölgy mászás közben rosszul lett, - és bár annak ellenére, hogy előzetesen a túravezető biztonsági tájékoztatóján elhangzottak a pályahasználati szabályok - rosszulléte miatti zavart állapotában, a túravezető azonnali utasítása ellenére lecsatolta a biztonsági felszerelést a drótkötélről és leszédült a sziklaperemről. Mint közleményében írta az üzemeltető Innovo-Patak Nonprofit Kft. a hölgy egy métert esett egy sziklapárkányig, majd onnan még egy métert. Ennek következtében hámsérüléseket és vélhetően agyrázkódást szenvedett – ezt állapították meg a helyszínre riasztott mentők – áll a közleményben.

A baleset sérültjét a mentőhelikopter a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Központi Kórházba, Miskolcra szállította, az alapos kivizsgálás komolyabb problémát nem állapított meg, így – a család tájékoztatása szerint – a sérült a kórházat ma, azaz kedden késő délután elhagyhatja. Az üzemeltető közleményében megköszönte a Sátoraljaújhelyi Tűzoltóság, a Sárospataki Mentőszolgálat és a Miskolci Helikopteres Mentők, valamint az őket segítő kollégáik bátor és szakszerű munkáját. Egyúttal felhívták mindenki figyelmét arra, hogy a használati szabályok és az instruktorok utasításainak betartása mellett az ilyen jellegű balesetek száz százalékban elkerülhetőek.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában