Koncert

5 órája

Karthago: Pénteken a Gárdonyi-parkban üvöltenek a rock elefántjai - videóval

Benépesül a kastélypark. A rocklegenda Karthago együttes koncertje szeptember 20-án, pénteken este 8 órakor kezdődik a miskolci Gárdonyi-parkban.

Boon.hu

Karthago: Miskolcon is együtt lesz a banda

Fotó: MKK

A Karthago együttes ma Magyarországon és Közép-Európában is az egyetlen olyan élő, igazi rocklegenda, amely a mai napig is aktívan, változtatás nélkül együtt muzsikál. Ők „A rock elefántjai” az 1979-es megalakulásuktól kezdődően. 

Karthago
Karthago: Szigeti Ferenc alapította az együttest
Fotó: MKK

Ennek a kivételes hitelességnek és természetesen az erőteljes, emellett színvonalas, minőségi zenéjüknek, az évtizedeket és generációkat átívelő slágereiknek, valamint a látványos színpadi show-nak köszönhető, hogy napjainkban is, a zenekar minden egyes koncertjére több ezren látogatnak bárhol az országban, sőt a határainkon túl is. 

Karthago: Negyvenöt éve együtt 

Ahogy a boon.hu már beszámolt róla Karthago – „a rock elefántjai” – töretlen népszerűsége, elképesztő ereje, energiája és igazi értéke a több mint 45 éve eredeti, változatlan felállásban működő öt kiváló muzsikus karizmatikus egyéniségében, ismertségében, zenei tudásában, magabiztosságában, összeszokottságában, humorában és nem utolsósorban a remekül megírt, sláger jellegű dallamos, de mégis kemény rockdalokban, lírai balladákban rejlik. Az együttes vezetője, Szigeti Ferenc kiemelkedő előadóművészi pályafutása és a Karthago együttes vezetőjeként elért sikerei elismeréseként 2015. március 15-én, Magyarország köztársasági elnökétől megkapta a Magyar Érdemrend Lovagkeresztjét. Gidófalvy Attila a Magyar Arany Érdemkereszt polgári tagozatának kitüntetését kapta 2022-ben. A zenekar pedig 2021-ben megkapta a legmagasabb állami könnyűzenei művészeti kitüntetést, a Máté Péter-díjat. 

A Karthago idén, 2024. június 15-én ünnepelte megalakulásának 45. évfordulóját, melynek apropójából az „A Karthago 45 éve!” címmel nagykoncertet adott a Margitszigeti Szabadtéri Színház óriási színpadán, hatalmas sikerrel. Sok ezer rajongó élvezte végig az estét, hiszen a címből adódóan, a zenekar előbányászott olyan 30-40 éves dalokat a ‘80-as évek sikerlemezeiről, amelyeket évtizedek óta nem játszott. A közönség pedig kitörő örömmel fogadta a hatalmas régi rockdalokat. 

A Karthago idei nyári országos turnéján, ugyanezt a szuper műsort mutatta be országszerte, sőt Erdélyben és a Felvidéken is. Valamint ezzel a műsorral érkeznek régi rockbázisuk kedvelt helyszínére Miskolcra: a Gárdonyi-parkban szeptember 20-án. Kapunyitás 19.30-kor, koncertkezdés 20.30-kor. 

Kedvcsináló a tavalyi nyékládházi koncertről:

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában