Miskolci Ars Sacra Fesztivál

2023.08.06. 20:10

Miskolc és környéke összes templomához zarándoklat indul a békéért

Városi gyalogos zarándoklatokra hívogatnak a Miskolci Ars Sacra Fesztivál szervezői.

Detzky Anna

Miskolc Selyemrét Római Katolikus Plébánia

Fotó: BNR

A Zarándoklat a békéért! című egész napos programmal kezdődik 2023. szeptember 15-én, pénteken a Miskolci Ars Sacra Fesztivál. A négy zarándoklat célja, hogy a résztvevők felekezetektől függetlenül megismerhessék Miskolc és közvetlen környezete valamennyi templomát. A szervezők abban hisznek, hogy az imáknak fontos szerepe van a béke megteremtésében. A gyalogos zarándoklatok során, a templomokba betérve, elsősorban a szomszédunkban dúló háború mielőbbi befejezéséért és a tágabb értelemben vett békéért imádkoznak majd a zarándokok. A séták végpontja minden esetben a Kálvária kápolna, ahol a Fájdalmas szűzanya emléknapja alkalmából rendezett búcsún vehetnek részt 17 órától a hívek.

Négy városrészből indulnak

A résztvevők négy útvonalon járhatják be Miskolc és környéke templomait. A Felsőhámori római katolikus templomból reggel 7-kor indul egy zarándokcsapat és mintegy 16 kilométert fog gyalogosan megtenni. A miskolctapolcai Sziklakápolnától 11-től kezdődik egy 9 és fél kilométeres zarándoklat. A Martinkertvárosi római katolikus templomból 8-kor indulnak el a zarándokok és 14 és fél kilométert tesznek meg. A Selyemréti római katolikus templomból 10 órakor kezdődik a legrövidebb, 7 kilométeres zarándoklat. A programra előzetes egyeztetés után lehet jelentkezni Seresné Horváth Zsuzsanna szervezőnél a [email protected] e-mail címen. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában