Balesetveszélyes

2024.06.11. 15:00

Közlekedési káoszt okoz a Meggyesalja-Nagyváthy kereszteződés (Fotókkal)

Édes Richárd

A Meggyesalja-Nagyváthy kereszteződés

Fotó: Mogyorósi Zsolt Pipó

Napi szinten balesetveszélyes helyzetnek teszi ki az autósokat a a Meggyesalja-Nagyváthy kereszteződés. Ha autóval érkezünk a Hideg sor felől a Nagyváthy kereszteződésébe, akkor csak egyetlen sáv áll rendelkezésre a jármű haladásához. A sáv ugyan széles, két autó is elfér rajta, azonban a történet pikantériája, hogy nem osztott pályás sávról beszélünk. 

A lámpa „telezöld”: egyszerre lehet egyenesen és jobbra kanyarodni, miközben nincs külön kanyarodó sáv.

A közlekedési nehézséget az okozza, hogy itt csupán egy sávban lehet autóval közlekedni, a kocsik viszont az osztott pályás sáv hiánya miatt csak szabálytalanul férnek el egymás mellett. Így a járművek rendszeresen egymást „passzírozzák” ezen a szakaszon, hogy beférjenek az egyetlen használható sávba. Sokszor átlóg a záróvonalon az autó egyik fele, ami teljesen szabálytalan. A balesetveszélyes helyzeten érdemes lenne elgondolkodni a közlekedési szakembereknek, mert hosszú távon elég nagy kockázatot jelent, hogy itt két autó nem fér el egymás mellett biztonságosan. 

Megoldást jelentene, ha a sáv osztott pályássá alakulna, vagy lenne rajta egy külön jobbra kanyarodó sáv. 

A kialakult közlekedési helyzetről a miskolci városháza sajtóosztályát is megkérdeztük, amint reagálnak kérdésinkre, véleményükkel frissítjük cikkünket. 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában