Rabló!

2 órája

Idős asszonyt fosztott ki a belvárosi utcán

Az utcán figyelt fel az idős kora és egészségi állapota miatt bottal járó, nehezen mozgó, kerekes bevásárló táskával közlekedő 76 éves nőre. A Miskolci Járási Ügyészség kifosztás bűntette miatt emelt vádat egy férfival szemben.

Boon.hu

Kirabolta a nőt

A vád szerint a férfi 2024. május 28-án délelőtt Miskolcon, egy belvárosi utcában figyelt fel az idős kora és egészségi állapota miatt bottal járó, nehezen mozgó, kerekes bevásárló táskával közlekedő 76 éves nőre és elhatározta, hogy a nála lévő értékeket megszerzi. 

A vádlott a sértett mögé ment, és a madzaggal összehúzott bevásárló táska tetejéről elvette a sértett pénztárcáját. A sértett észrevette a vádlott cselekményét, aki a pénztárcával együtt  a közelben lévő parkolóba ment, ahol a gépkocsik között elkezdte átnézni a pénztárcát. A sértett segítségért kiabált, de a cselekményt életkorából, mozgáskorlátozottságából eredőden – tekintve, hogy járássegítő bottal közlekedik – nem tudta elhárítani. 

A vádlott miután átnézte a pénztárcát, annak egyik zsebéből kivett és eltett 1500 forintot, majd visszament a sértetthez, a pénztárcát odadobta neki és futva távozott a helyszínről.

Fegyházba küldenék  

Az ügyészség a büntetett előéletű, többszörös visszaesőnek minősülő férfival szemben fegyházbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta a bíróságnak. A vádlott letartóztatásban várja a bíróság döntését - tudta meg a boon.hu.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában