Fejlesztés

2024.06.30. 09:00

Pályázati támogatással zöldítheti hat település közösségi közlekedését a Volánbusz

Tovább folytatódik a sikeres Zöld Busz Program: a budapesti agglomeráció és hat megyeszékhely után hamarosan hat kisebb városban is alternatív meghajtású, környezetkímélő járművekkel korszerűsödhet a helyi közlekedés.

Boon.hu

Miskolcot még nem érinti a fejlesztés

Fotó: ÉM

A Volánbusz több mint 4,4 milliárd forintos támogatást nyert a HUMDA Magyar Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. pályázatán, így 2024 végén és 2025 első felében összesen 20 darab új elektromos autóbusz állhat forgalomba Balatonfüreden, Hajdúszoboszlón, Keszthelyen, Komáromban, Komlón és Tatán, évi 850 tonnával csökkentve az érintett településeken a szén-dioxid-kibocsátást.

Balatonfüreden három, Hajdúszoboszlón egy, Keszthelyen egy, Komáromban kettő, Komlón hét, Tatán pedig hat darab tisztán elektromos meghajtású, kéttengelyes, szóló (nem csuklós), alacsony padlós, helyi kivitelű jármű állhat forgalomba. A több mint 300 km hatótávolságú autóbuszok kerekesszékes utas szállítására is alkalmas, háromajtós, fűtő- és hűtőberendezéssel rendelkező, utastájékoztató, kamera- és utasszámláló rendszerrel felszerelt járművek lesznek.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában