Szentségfelvétel

2024.06.29. 13:12

Szent dolog történt Hidvégardóban

A kezei között történt meg a legnagyobb csoda.

Kubik Ákos

Korábban a pápával is találkozott Kubik Zsolt

Fotó: Divisione Produzione Fotografica

1981-ben, 43 éve volt utoljára új mise Hidvégardóban. Ez azonban június 23-án megváltozott, mert a frissen pappá szentelt Kubik Zsolt vasárnap megtartotta az első szentmiséjét a szülőfalujában. Az eseményen több mint 20 pap vett részt, köztük Dr. Dolhai Lajos atya is megtisztelte a híveket jelenlétével, ő az Egri Hittudományi Főiskola és Érseki Papnevelő Intézet rektora

Előző nap az Egri Bazilikában szentelték pappá Kubik Zsoltot hat „testvérével” együtt. A Hidvégardói templomhoz 250-en látogattak el a hívek, ami nagyon magas szám, tekintettel arra, hogy a település lakosságának száma nem éri el az ötszáz főt. Zsolt atya ismerősei, barátai és családja meghatódottan figyelték a szavait, a polgármester, volt tanárai, pap ismerősei fogalmaztak meg egy-két gondolatot Zsoltról. 

Elmondása szerint kiskora óta ezt az utat szerette volna járni, ami mellett kitartott akkor is, ha nem volt könnyű. Családja és a néhai plébános is támogatta ebben. „Már 11 éves koromban éreztem, hogy nekem ez az életcélom, nem akarok mást csinálni. Többek között Juhász János, egykori hidvégardói plébános inspirált, egyengette az utam Krisztus felé" - mondta Kubik Zsolt visszaemlékezve gyermekkorára portálunknak.

A kezeim között történt meg a legnagyobb csoda – mondta, amikor először tartotta fel az ostyát, majd a kelyhet a hívek előtt. Hálás volt mindenkinek azért, amiért ilyen sok lelki támogatást kapott, alig tudta megköszönni a sok kedves szót és gesztust. – Nagyon szép nap volt számomra a vasárnap, örökre a szívemben fogom hordozni azokat az embereket, akik imádkoztak értem, én is ezt fogom tenni értük

 - mondta a frissen felszentelt pap.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában