Ponthúzás

2024.07.23. 09:00

Itt rendezik meg idén a miskolci Pont Ott Parti-t

Együtt izgulhatnak a leendő egyetemisták Miskolcon.

Boon.hu

Idén a Csengey-kertben lesz a közös pontváró

Fotó: Karnok Csaba

"Találkozzunk július 24-én Miskolc legújabb szabadtéri rendezvény helyszínén, a Csengey-kertben és ünnepeljük meg együtt a ponthatárok kihirdetését" - olvasható a Miskolci Egyetem honlapján. A programokra mindenkit várnak a szervezők, de legfőképpen azokat, akik közösen szeretnének várni barátaikkal, ismerőseikre arra, hogy melyik felsőoktatási intézménybe sikerült felvételt nyerniük.  

Nagy áttörés a jelentkezők számában

A tavalyihoz hasonlóan, idén is meghaladja a 120 ezret a felsőoktatási intézményekbe jelentkezettek száma, ami nagy áttörés a korábbi, 100 ezer körülihez képest, közölte hétfőn a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) felsőoktatásért, szak- és felnőttképzésért, fiatalokért felelős államtitkára. Varga-Bajusz Veronika az M1 aktuális csatorna reggeli műsorában elmondta, hogy szerdán hirdetik ki a ponthatárokat, a jelentkezők SMS-ben kapnak értesítést az eredményről. 

Két évvel ezelőtt kezdődött a felsőoktatási felvételi rendszer megújítása. Idei változás az intézményi többletpontok bevezetése, illetve az, hogy az ötödik érettségi tárgyat az egyetem határozza meg. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában