Felkészítés

2024.08.30. 09:00

Államtitkári jó tanácsok az új polgármestereknek

A június 9-én lezajlott önkormányzati választáson újonnan megválasztott polgármesterek számára szervezett fórumot Sárospatakon Dukai Miklós a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkárának részvételével dr. Hörcsik Richárd országgyűlési képviselő.

Bódisz Attila

Fórumot hoztak létre, hogy tanuljanak

Fotó: Bódisz Attila

A honatya portálunknak elmondta: a választókerületéhez tartozó kilencvennyolc településből huszonhétben választottak a polgárok új polgármestert. Közülük öten korábban már betöltötték ezt a tisztséget, de a többieknek semmilyen gyakorlata nincs a településvezetői munka terén – tette hozzá. Számukra felelős országgyűlési képviselőként azért szervezte meg az eseményt, hogy egyrészt megismerjék egymást, másrészt pedig megismerkedjenek a polgármesteri teendőkkel, kötelezettségekkel. Dr. Hörcsik Richárd ezzel együtt felajánlotta a közreműködését annak érdekében, hogy a térség települései jól működjenek és fejlődjenek, mivel meglátása szerint ez közös érdek. 

 

Dukai Miklós érdeklődésünkre kifejtette: mindig szívesen találkozik polgármesterekkel, de egy ilyen apropó még különlegesebbé teszi az alkalmat. A legfontosabb feladatnak nevezte azt, hogy jogszerűen meg kell alakítani a képviselő-testületet, az átadás-átvétel lebonyolítását, a kétezer fő alatti településeken pedig a közös hivatalok megalakítását. Ezekhez adott tanácsokat az államtitkár a résztvevőknek. 

Sárospatakon a polgármesteri tisztséggel járó feladatokat október elsejétől dr. Farkas Szabolcs veszi át, aki kérdésünkre válaszolva elmondta: úgy érzi, mindenkivel, aki Sárospatak fejlődésében érdekelt, együtt kell működnie, és nyitott is erre. Ennek érdekében teljes körű együttműködést kezdeményez majd a kormányzattal is.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában