Figyelem!

2024.08.10. 11:38

Erre figyeljen, aki a Fradi elleni meccsre akar menni. Vagy nem menni...

Az Országos Rendőr-főkapitányság kiemelt kockázatúnak minősítette a szombaton 16 órakor kezdődő Diósgyőr-Ferencváros labdarúgó mérkőzést.

Boon.hu

Ezrek készülnek a délutáni focirangadóra Diósgyőrbe

Fotó: Ádám János

A Sportrendezvényeket Biztosítási Szempontból Minősító Bizottság július 11-én megfogalmazott javaslata alapján az Országos Rendőr-főkapitányság kiemelt biztonsági kockázatúnak minősítette az augusztus 10-én, da Diósgyőri stadionban délután 4 órakor kezdődő Diósgyőr-Ferencváros bajnoki labdarúgó mérkőzést. 

Szerettük volna megtudni, hogy ez pontosan mit is jelent, mire számítsanak Miskolcon és környékén a labdarúgó mérkőzésre igyekvők, vagy azok, akik szeretnék elkerülni a meccs helyszínét. Annyi jutott a tudomásunkra, hogy 

a rendőrök Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegye közigazgatási területén fokozott ellenőrzést végeznek augusztus 10-én.

 A vármegyei rendőr-főkapitányság vezetője az általános rendőrségi feladatok ellátására létrehozott szerv részére a rendőrség szolgálati szabályzatáról szóló 30/2011. (IX. 22.) BM rendelet 26. § (3) bekezdés e) pontjában meghatározott jogkörénél fogva a rendőrségről szóló 1994. évi XXXIV. törvény 30. §-a, valamint a Szolgálati Szabályzat 26. §-a alapján fokozott ellenőrzést rendelt el augusztus 10-én 12 óra és 24 óra között Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegye közigazgatási területén.

Mint fogalmaztak: "Az ellenőrzés célja a közrend, közbiztonság fenntartása, az esetlegesen előforduló jogsértések megelőzése, felderítése, illetve megszakítása. Kérjük a feladatokra vezényelt rendőrök munkáját segítsék, türelmükkel és megértésükkel támogassák!"

Rásegítő járatokat indít az MVK 

Miskolc városa azért készül a kiemelt kockázatú mérkőzésre. 

A nagy érdeklődésre való tekintettel az MVK Zrt. rásegítő villamosjáratokat indít a mérkőzés helyszínére, segítve ezzel a szurkolók könnyebb eljutását, illetve hazajutását. A rásegítő villamosok a Tiszai pályaudvar végállomásról 14:32-kor, 14:47-kor, 15:00-kor, 15:05-kor és 15:17-kor indulnak. 

A mérkőzést követően, a szurkolói létszámtól függően, igény szerint indulnak majd a menetrenden felül biztosított villamosjáratok a Tiszai pályaudvar irányába. Ezen a napon, a meghirdetett menetrenden felül, Felső-Majláth végállomásról 16:02-kor is indul 1-es villamos.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában