Fejlesztés

2024.08.22. 20:00

Lakossági fórumot tartottak az új miskolci sportrepülőtérrel kapcsolatban (fotókkal)

Az új repülőtér létesítéséhez szükségessé vált szabályozások módosítása miatt hívták össze a lakossági fórumot.

Boon.hu

Lakossági forumot tartottak

Fotó: Mogyorósi Zsolt Pipó

Miskolcon a Csorba-tó nyugati részén sportrepülőtér létesítését tervezik. 

Az eddigi mezőgazdasági területet különleges repülőtérré kell átalakítani

– mondta Szunyogh László, Miskolc főépítésze. Rámutatott: ehhez szabályozási terv módosítása lesz a jövőben három témában.

 Jogszabályi kötelezettség ilyenkor a lakossági fórumok összehívása, ahol a lakosok megismerhetik a beruházás részleteit

 – hangsúlyozta. Azt is megtudtuk, hogy a területet egy cég vásárolta meg, akik a jövőben szeretnének létesíteni sportrepülőteret a területen. 

Ütemezett megvalósulás 

Az eseményen elhangzott, hogy a beruházással érintett területen a füves leszállópálya létesítésének feltételei adottak, a terület megközelítésére szolgáló meglévő úthálózat azonban kiegészítésre szorul. A beruházó a létesítmény és kapcsolódó infrastruktúráinak megvalósításán túl annak üzemeltetését is el fogja látni. A repülőtér létesítését célzó beruházói döntés a rendelkezésre álló állami támogatási lehetőség igénybevételén alapul, a korábban is gyakorolt tevékenység Miskolcra történő visszahozatala céljából. A sportrepülőtér kialakítása ütemezetten tervezett, első körben füves kifutópálya és hangárok, második körben a kifutópálya betonozása és egyéb kiszolgáló épületek (további hangárok, központi iroda- és szociális épület, vendégház) létesítése tervezett. A fórumon megismert dokumentáció a tervezett végállapotot mutatja be. Távlatban – amennyiben a kisgépek fogadásának biztosítása valós igényként merül fel – a létesítmény észak irányú bővítése is szerepel az elképzelések között az ágazati szabványoknak megfelelő paraméterek alapján. A lakossági fórumon a Főépítészi Kabinet a felmerülő kérdésekre is válaszolt a résztvevőknek. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában