Újabb infók

2024.08.23. 14:00

Meglepő fordulat állt be a Miskolc Sörfesztivállal kapcsolatban

Portálunknak a szervező árulta el az esemény körüli anomáliákat és a jövőbeli terveit a fesztivállal kapcsolatban.

Ujlaki Attila

Elmarad a sörcsapolás is (képünk illusztráció)

Fotó: Kallus György

Portálunk utánajárt annak, hogy milyen egyeztetések zajlottak eddig a korábban beharangozott Miskolc Sörfesztivállal kapcsolatban, amely az elmúlt napokban igencsak borzolta a helyiek kedélyeit.

Megkérdeztük pénteken a miskolci városháza sajtóosztályát, hogy végül mi lett a vállalkozó által emlegetett tárgyalásokból.

Nem érkezett hivatalos írásos megkeresés a mai napig a miskolci városházához az ügyben 

– mondták a boon.hu-nak. Azt is aláhúzták, hogy ennek következményeként semmilyen hivatalos egyeztetések nem folynak ilyen jellegű fesztivál megrendezéséről a városban. 

Elmarad a rendezvény

Az információk birtokában megkerestük az esemény egyik szervezőjét. Darázsi Csaba elmondta, hogy voltak egyeztetni még csütörtökön, azonban zátonyra futottak.

Nem tartjuk meg szeptember végén a rendezvényt a Népkertben, figyelembe véve a városvezetés akaratát

 – mutatott rá. Azt is elmondta, hogy nem tettek le az esemény megrendezéséről.

Egy későbbi időpontban és egy másik helyszínen továbbra is szeretnénk egy sörfesztivált rendezni a városban

 – tette hozzá.

Azt is megtudtuk tőle, hogy semmilyen hatósági engedély beszerzését nem kezdték meg, mivel, mint mondta, „okafogyottá váltak”. 

Nem kaptak engedélyt

Ismeretes, hogy portálunk csütörtökön szúrta ki, hogy a korábban beharangozott eseményre már nem lehet jegyet váltani online

Korábban közleményt adott ki a miskolci városháza sajtóosztálya a sörfesztivál kapcsán, amely arról értekezett, hogy nem adott az önkormányzat engedélyt egy ilyen fesztivál megrendezésére. Rámutattak arra is, hogy a közösségi oldalakon terjed a hír, miszerint szeptember végén sörfesztivált rendeznek a Népkertben, az állítólagos szervező pedig már várja az árusok, vállalkozók jelentkezését. (Az eseménynek egyébként semmi köze a korábban megrendezett Miskolci Sörfesztiválhoz – a szerk.) 

Miskolc Önkormányzatához azonban nem érkezett semmilyen ilyen irányú megkeresés, de az elmúlt évek gyakorlata alapján a Népkertben nem is lehet ilyen típusú fesztivált szervezni.

Hangosak lennének 

Veres Pál, Miskolc polgármestere hivatalba lépése után világossá tette, hogy a város egyik legnagyobb parkjában nem rendezhetnek olyan programot, amely a környéken élők esti, éjszakai nyugalmát zavarja  – hangsúlyozták. Ezt azzal indokolták, hogy korábban a Népkertben megrendezett események miatt több lakossági panasz is érkezett. Ismeretes, egyébként hasonló kritikát kapott a Veres Pál regnálása alatt létrehozott Csengey-kert is, amely Miskolc belvárosában található. Az ott élők szerint egy-egy rendezvény alkalmával „elviselhetetlen a zaj”.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában