Zsúfoltság

2024.08.15. 20:00

Kukatárolók foglalják a helyet az autóktól az Avason – fotókkal

Az ottélők szerint teljesen feleslegesen foglalják el a helyeket a már nem használt kukatárolók.

Ujlaki Attila

Üres kukatárolók az Avas városrészen

Fotó: Vajda János

Tavaly előtt megvalósult az avasi földalatti hulladéktárolók mintaprojektje Miskolcon, így több régi „klasszikus” hulladéktároló kennel felszabadult. Mivel ezek az építmények korábban parkolóhelyekre épültek, így a helyiek most nem értik, hogy miért foglalják továbbra is a helyet az autók elől. 

Zsúfoltság van 

Miskolc legnagyobb lakótelepe, az Avas, hosszú évek óta küzd a zsúfoltság problémájával. A lakóépületek közötti zöldterületek egyre inkább háttérbe szorulnak, és a parkolási nehézségek is mindennapos kihívást jelentenek a helyiek számára. A kukatároló kennelek a panelházak környékén, a közös udvarokban és parkolók közelében találhatók sok helyen. Az eredeti tervek szerint ezek a kennelek a szemétgyűjtők körül voltak kialakítva, hogy rendezett és biztonságos helyet biztosítsanak a szemét tárolására. Azonban az idők folyamán ezek a tárolók elavulttá váltak, és már nem felelnek meg a mai igényeknek, sőt, sok helyen akadályozzák a terület hatékony kihasználását.

Elbonttatnák

A helyi közösségben egyre többen támogatják a kennelek lebontását, mivel a felszabaduló területeket sokkal hasznosabb célokra lehetne fordítani. Például 

új parkolóhelyeket lehetne kialakítani, amelyek nagy szükség lenne a lakótelepen. 

Kovács Imre arról beszélt portálunknak, hogy nem érti, miért nem bontották már eddig el őket.

Lassan két éve, hogy üresek a kennelek, hiszen a földalatti lerakóba hordjuk a szemetet, de mivel pont a parkolóban van, így az autósoktól elveszi a helyet 

– panaszolta a boon.hu-nak.

Kérdések válaszok nélkül

Egy másik lakó az önkormányzatot okolta a probléma miatt. Mint mondta, ő azt hallotta, hogy el fogják bontani a kenneleket. Az üggyel kapcsolatban megkerestük a miskolci városháza sajtóosztályát. Többek között arra voltunk kíváncsiak, hogy miért nem bontják el az üres kenneleket, de nem válaszoltak portálunk megkeresésére. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában