boon.hu video

2024.08.18. 21:00

Nem volt jó bulihelyszín, szerveztek egy nyári fesztivált a Csengey-kertbe (képekkel, videóval)

Poénnak indult, aztán öt miskolci zenekar és egy helyi DJ lépett fel a Csengey-kerti Partyn.

A koncert egy pillanata, Lippai Panni fájós lábbal is színpadra lépett

Fotó: Mogyorósi Zsolt Pipó

A vasárnap esti fiatalos szervezésű buliról mesélt nekünk az egyik szervezője, Lippai Panni.  

Házibuli helyett csináltak egy megabulit a Csengeyben

A rendezvény ötlete igen spontán módon merült fel.  

Egy barátunknál megtiltották a házibulit, hiába szeretett volna egy nagyszabású kerti partyt szervezni Martinkertvárosban

– mesélt a kezdetekről Lippai Panni, akit miskolci slammerként is ismerhetünk. 

A kerti party kitalálói, Tátrai Levente és Bém Bálint csináltak a rendezvénynek egy csoportot, bár eleinte az egész egy viccnek tűnt.

A fiatal lány úgy döntött, ideje megvalósítani ezt a remek ötletet, így megkereste vele slam poetry-s kollégáját, Bájer Mátét. Ő javasolta neki, hogy eleinte kicsiben csinálják meg a bulit, mert innen lehet majd nagyobbra nőni. Ha az első Csengey-kerti Party sikeres, akkor a bulinak jövőre is lesz majd folytatása. A rendezvényben Bájer Máté, Bencze Tünde és a fellépő zenekarok segítettek a legtöbbet az ifjú slammernek és Bém Bálintéknak. 

Pannit még az sem tartotta vissza a szervezéstől, hogy lett egy kis fizikai sérülése, ugyanis a porc megsérült a térdében. Gyógyulása még legalább két hetet vesz igénybe, ennek ellenére óriási lendülettel vetette bele magát a buli összehozásába, és vasárnap este is felbukkant a partyn.  

 

Mojito, lézerharc, fényfestés és minigolf

A vasárnap este hangulatát fényfestő színesítette, aki izgalmas fényalkotásokat festett a Csengey falára. A Factory Aréna elhozott egy kis lézerharcot a partyra, emellett minigolfozni is lehetett, ami Lippai Panni szerint egyre jobban érdekli a fiatalokat, még a 14-15 éves korosztályt is. 

A vendégek felfrissülésétől felfújható medence és mojito gondoskodott. A rendezvényre kitelepült a MÜHA kávézója, a gasztronómiai különlegességre vágyók pedig megkóstolhatták a hamburgeres lángost.  

Miskolci fiatalok zenéltek a Csengey-kertben

Több kezdő miskolci zenekar vállalta a fellépést, köztük a Muzik Busic Bitang Duó, amelynek maga Panni is tagja. 

„Vannak saját számaink, emellett angol nyelvű dalokat dolgozunk fel a legtöbbször. Nagyon szeretünk improvizálni. Megesett már, hogy négy szót kértünk koncerten a bulizóktól, és azt beleírtuk a színpadon spontán módon előadott dalunkban”- mesélt a Muzik Busic Bitang Duó kreatív fellépéseiről a fiatal slammer. 

Játszott a partyn a Nahaj testvérek bandája, a Nahaj Akusztik, és a miskolci gimisekből szerveződött Day-Out Band, egy egészen frissen alapított rock and roll zenekar. Szintén a rockosabb, enyhén punkosabb vonalat képviselte a Tisztakosz. És még Dj pult is felbukkant vasárnap este DJ SP-vel, egy „kandós” tanárt úrral, aki az iskolában is rendszeresen fellép. 

A Zsanya Kids életkorilag vegyes zenészekből áll: volt közöttük 14 évesek és idősebb, 17-18 évesek is. A Zsanya Kids korábban hatalmas bulit csapott az Egri Utcazene Fesztiválon és a Miskolci Kocsonyafesztiválon is, most pedig a Csengey-kertben adtak a bulinak egy kis extra hangulatot. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában