Veszélyjelzés

2024.08.16. 15:26

Időjárási riadó: szombat éjfélig dupla figyelmeztetés Borsod-Abaúj-Zemplénben

Figyelmeztető előrejelzést adtak ki Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye területére 2024.08.17. szombat éjfélig.

Boon.hu

A fotó illusztráció

Forrás: Shutterstock

Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében zivatar alakulhat ki. Elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés, jégeső előfordulhat. A napi középhőmérséklet 25 °C felett alakulhat.

Kánikula

Pénteken és szombaton a Dunántúl nyugati és északi részein, valamint az Északi-középhegységben 25 fok körüli, míg az ország többi részén továbbra is 27 fok körüli vagy feletti, a Dél-Alföldön, illetve a Dunántúl délkeleti területein 29 fok körüli napi középhőmérséklet valószínűsíthető.

Zivatar

Pénteken napközben az északkeleti megyékben, illetve az északnyugati határ közelében fordulhat elő zivatar. Az éjszaka második felében, hajnalban az északnyugati tájakon növekszik az esély zivatar kialakulására. Szombaton elszórtan lehetnek zivatarok, nagyobb számossággal az északi országrészben. A déli tájakon kevesebb zivatar valószínű, a jelenlegi kilátások alapján délnyugaton a legkisebb az esély kialakulásukra.

A zivatarokat viharos széllökés, jégeső és intenzív csapadék kísérheti, szombaton az északnyugati, északi tájakon lokálisan felhőszakadás is lehet - írja a HungaroMet Nonprofit Zrt.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában