Visszhang

2024.09.07. 09:45

Futótűzként terjedt a Barlangfürdő tragédiája a közösségi médiában

Szeptember 6-án, péntek este lángokban állt Miskolc egyik – ha nem a legnagyobb – turisztikai attrakciója, a Barlangfürdő. Az eset nemcsak a helyieket rázta meg, hiszen a fürdő Miskolc egyik legismertebb és leglátogatottabb látványossága.

Gárdonyi Edina

Döbbenet kísérte a közösségi médiában a Barlangfürdő tragédiáját

Fotó: Vajda János

A tűz a gyógyterápiás részlegen keletkezett zárás után, majd gyorsan átterjedt a főépület tetőszerkezetére, amely hatalmas lángokkal égett. A helyszínre több városból is érkeztek tűzoltó egységek, akik hősies munkával sikeresen megfékezték a lángokat. Az utómunkálatok egészen hajnalig tartottak. Bár a katasztrófának szerencsére nincs áldozata, az épület súlyos károkat szenvedett, és a helyreállítás időt és erőforrásokat igényel majd.

Futótűzként terjedt a hír

Az esemény híre villámgyorsan terjedt a közösségi médiában, ahol olvasók ezrei osztották meg élményeiket és gondolataikat. A közösségi média fotói, videói, bejegyzései alatt záporoztak a kommentek. A legtöbben a sajnálatukat fejezték ki, élményeiket idézték fel, a tűzoltók megfeszített munkáját méltatták és persze az okokat keresték, amit még a szakemberek sem ismernek.

Mi lesz a fürdő dolgozóival?

Többen aggodalmukat fejezték ki a munkahelyek elvesztése miatt.

A munkahelyem. Holnap reggel megyek dolgozni...

 – írta valaki szomorúan. Egy másik kommentben valaki azt írta: 

Nem az a probléma hogy mennyi belépő lett kiadva.. az le van... hanem az, hogy ezek után mennyi embernek szűnik meg a munkahelye.

Kétségbeestek az ott gyógyulók

Többen a fürdő reumatológiai és gyógyászati szolgáltatásainak megszűnését siratták: 

Nagyon sokan jártunk oda reumatikus problémáink miatt... különböző műtétek után... elérhető áron... szavakat nem találok...

 – írta egy felhasználó, aki rendszeresen használta a fürdő gyógykezeléseit.

Emlékek és remények

Sokan emlékeztek vissza a Barlangfürdőben töltött boldog pillanataikra, és remélik, hogy a helyet mielőbb helyreállítják. 

Borzasztóan sajnálom. Mi előző hétvégén voltunk és imádtuk. Remélem sikerül mihamarabb a felújítás

 – írta egy látogató. Egy másik hozzászólásban az épületet méltatták:

Gyönyörű, ikonikus épület volt, nemrég lett szépen felújítva, különleges, minden igényt kielégítő fürdővel, csodás kirándulóhely minden korosztály számára, hatalmas veszteség!

Korábbi tűzeseteket is felidéztek

A város polgármestere, Veres Pál – aki azonnal a helyszínre sietett – is megosztotta a tragikus tűzeset képeit, és a kommentelők felidézték a Deszkatemplom korábbi tűzesetét: 

Szomorú... a második ilyen értéke Miskolcnak a Deszka templom után.. azt sem lehet soha elfeledni.

Pár évvel ezelőtt leégett a strandon lévő egyik szaunatorony is...Sajnos valamilyen rejtélyes oknál fogva azóta sem épült újjá és nem is üzemel az ottani - egyébként színvonalas - szaunavilág.

Reménykednek a mielőbbi helyreállításban

Tóth-Szántai József, Miskolc megválasztott polgármestere is a helyszínen volt a tragédia idején, és közösségi oldalán tájékoztatta a lakosságot, hogy a kormány illetékes minisztereivel felvette a kapcsolatot. 

A kommentelők között sokan reménykedtek abban, hogy a fürdő hamarosan újra megnyitja kapuit: „Nem kérdés! A Barlangfürdőre Miskolcnak szüksége van! Meg kell mentenünk!” – írta valaki. Egy másik hozzászóló így fogalmazott: „A legismertebb, értékteremtő természeti kincsünket újra fel kell támasztani a hamvaiból! Nincs más út. Sok erőt és erőforrást kívánok hozzá...!”

Nem csak a helyiek élik meg tragédiaként

Az országos média is nagy figyelmet szentelt az esetnek, többek között az Utazómajom nevű népszerű utazási blog. Az ottani kommentelők is megosztották aggodalmaikat és szomorúságukat: 

Jövő hónapban megyünk oda wellness hétvégére.. akkor a barlangfürdő kimarad.. pedig pont azért választottuk Miskolctapolcát, mert nagyon rég voltunk a barlangfürdőben... Remélem nem hagyják veszni!

 – írta egy csalódott látogató.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában