Döntöttek

2024.09.13. 11:55

Leégett a Barlangfürdő: érkezik a kormányzati segítség

Tóth-Szántai József, Miskolc megválasztott polgármestere Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszterrel folytatott eredményes megbeszéléseket.

Szaniszló Bálint

Ilyen állapotban van a Barlangfürdő belső medencetere

Fotó: Vajda János

A kormány minden lehetséges eszközzel segíteni fogja a Barlangfürdő újjáépítését!

 - jelentette ki Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter, miután csütörtökön személyes tárgyalásokat folytatott Tóth-Szántai Józseffel, Miskolc megválasztott polgármesterével. 

20240709-CSS_3643
Nagy Márton
Fotó: MW

Munkacsoport alakul  

A tárcavezető elmondta, hogy sajnálattal értesültek a Miskolctapolca Barlangfürdő leégéséről.

A kormány nem hagyja veszni ezt az Európában egyedülálló fürdőkomplexumot, ezért már hétfőn (szeptember 9-én - a szerk.) egyeztettem telefonon Tóth-Szántai Józseffel, csütörtökön pedig személyesen is áttekintettük a helyzetet

 - fogalmazott Nagy Márton.  

Hozzátette:

A fürdő nemcsak azért nagyon fontos, mert a térség kiemelt idegenforgalmi attrakciója, hanem amiatt a több tucat család miatt, akiknek a megélhetését a létesítmény biztosítja.

Nagy Márton a minél gyorsabb és hatékonyabb újjáépítés érdekében kezdményezte egy helyreállítási munkacsoport életre hívását. A munkacsoportban az érintett helyi képviselők, a minisztériumok, a hatóságok és a szakmai szerezetek képviselői vesznek részt.

Kincs a város számára 

A leégett Barlangfürdő nemcsak a város lakói számára jelent kincset, hanem azoknak is, akik Miskolctapolcán és környékén turizmussal és vendéglátással foglalkoznak

 - ezt már Tóth-Szántai József megválasztott polgármester mondta. Éppen ezért nagyon fontos, hogy minél hamarabb újra birtokukba vehessék a vendégek."

Tóth-Szántai József örömmel jelentette be, hogy "Magyarország kormánya kitüntető figyelmet fordít a Miskolctapolca Barlangfürdő felújítására. Én magam is minden erőmmel azon leszek, hogy minél hamarabb újranyithasson a fürdő." 

toth-szantai_jozsef001
Tóth-Szántai József
Fotó: BOON

Érkeznek a felajánlások 

Egyébként már működik az a bankszámla, amelyet Veres Pál, Miskolc polgármestere és Tóth-Szántai József megválasztott polgármester egyeztetése után nyitott az OTP-nél az önkormányzat a Barlangfürdő újjáépítéséhez érkező pénzbeli felajánlások fogadására. 

A Miskolci Fürdők Kft.-hez az elmúlt napokban érkeztek olyan megkeresések is vállalkozóktól, magánszemélyektől, akik munkájukkal, vagy tárgyi adományaikkal segítenék a kármentesítést. A Miskolci Fürdők Kft. ezúton is köszöni a támogatási szándékot, és ezen felajánlások koordinálása érdekében létrehozta az alábbi e-mail címet: [email protected]. A Barlangfürdő vezetése arra kéri a felajánlást tevőket, hogy ezen a címen jelezzék szándékukat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában