Anno

2024.09.14. 18:00

Így tervezték az első kerékpárutat Miskolcra

Harminc éve már, hogy az első miskolci kerékpárút építésének kezdetéről számolt be az Észak.

Arra már nem emlékszünk, hogy pontosan mikorra lett készen az első bicikliút Miskolcon, de az tény, hogy mára már kerékpárút-hálózattal rendelkezik a város

Fotó: boon

"Várhatóan jövő év tavaszára elkészülhet a miskolci kerékpárút első szakasza" - számolt be a tervekről 1994. szeptember 14-én, azaz 30 évvel ezelőtt az Észak-Magyarország. A lap arról írt, hogy a kivitelezéssel a Miskolci Útépítő Kft.-t bízták meg. Kiderült azonban, hogy a munkát nem tudták elkezdeni az építők, mert a leendő nyomvonal egy részén: az Avason, a Szentgyörgy utca-Tapolcai út elágazásnál 800 milliméteres vízvezetéket helyeztek épp akkor át. 

A tervek már készen voltak

"Ez azonban nem lehet akadálya a kerékpárút jövő március 30-ra (azaz 1995-ben) tervezett átadásának" - vélte az újság kérdésére válaszolva az illetékes szakember, Lévai István. A drótszamarasoknak szánt út egyébként az OMV benzinkúttól indult a tervek szerint, mutatták be az elképzelést az olvasóknak, és a Gyermekvárosig részben az autóút mellett, részben a zöldterületen vezet. Az utolsó szakaszt a régi tapolcai útra tervezték terelni. 

Arról is beszámolt a napilap, hogy már elkészültek a tervek is a folytatásra, a miskolci kerékpárút-hálózat következő szakaszának terve az volt, hogy Mályit közelíthetnék meg a bringások, bár azért azt is elárulta a lap, hogy erre még nem volt meg fedezet a következő évi költségvetésben.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában