PET Kupa

2024.09.01. 15:00

Ennyi hulladéktól szabadult meg a két folyónk (fotók)

Véget ért az V. Bodrogi és a XII. Tiszai összevont PET Kupa

Bódisz Attila

Szombaton késő este ért véget a PET Kupa idei, összevont versenye, amely a Bodrog Sárospataktól-Tokajig és a Tisza Tokajtól Kisköréig tartó szakaszát érintette. A szervezők Facebook-on közzétett összegzése szerint a 13 elszánt csapat több mint 4400 zsákot töltött meg a Bodrog és Tisza ártereiben található hulladékkal. 

Hat vízen töltött nap alatt, 62 folyamkilométeren keresztül Sárospataktól egészen Tiszalökig eveztek és gyűjtöttek a résztvevők. „A tűző nap, a rengeteg szúnyog, az olykor álló víz vagy éppen szembeszél sem szegte a kedvünket, így összesen több mint 16,7 tonnától mentesítettük együtt ezt a két szép folyót” – emelték ki közleményükben.

A díjazottak

Idén a már sokadik alkalommal győztes a Siemens Energy csapata lett az első, akik egyben a Bodrog és a Tisza Hősei címet is elnyerték. Ez utóbbi elismerés annak a csapatnak szól, amelyben az egy főre jutó hulladékgyűjtési szám a legmagasabb. Másodikok lettek az Amerikalózok, míg a harmadik helyet a Révész Máriusz államtitkár vezette Aktív Magyarország csapata szerezte meg. 

A csapattagokkal és önkéntesekkel együtt összesen mintegy háromszáz ember mozdult meg a két folyó megtisztításáért.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában