Fesztivál

2024.09.17. 15:45

Esőben is fesztiváloztak Boldván

Szeptember 14-én Boldva megtelt élettel és ízekkel. A hűvös és esős időjárás ellenére nagyon sokan kilátogattak a 11. Aludttej Fesztivál változatos programjaira.

Gárdonyi Edina

Forrás: Boldva Községi Önkormányzat

A Tehéntánc banda és a gólyalábasok már a déli órákban igazi fesztiválhangulatot teremtettek a Monostor téren. A hagyományos főzőversenyen három kategóriában tizenöt csapat indult. A verseny fővédnöke Maksa Zoltán humorista volt, a zsűri elnöke pedig Csetneki László gasztronómus, akinek irányításával az önkormányzat 200 literes edényében aludttejes raguleves készült. Szabóné Tóth J. Judit polgármester díjat adott át Verebélyi Norbertnek, Ziliz polgármesterének, a két település együttműködésében végzett munkájáért. Díjazta továbbá Kiss László fotóst, aki rendszeresen dokumentálja a település eseményeit, valamint Sira László Zoltánt, a boldvai Szathmáry Király Ádám Általános Iskola testnevelőjét a boldvai fiatalok körében végzett sporttevékenységéért.

fesztivál Boldván
Aludtej fesztivált tartottak BoldvánFotó: MW

A délutáni koncerteken az eső ellenére is kitartott a közönség, a boldvai Dalárda énekkar és Várhegyi Gábor sanzonjai mellett a Sky együttes, Raul és az Illés emlékzenekar is fellépett. A Miskolci Illés Zenekar közösségi oldalán ezt írta:

Az eső ellenére is csodás koncert kerekedett tegnap Boldván, az Aludttej Fesztiválon. Kicsit olyan Csíkszereda 2005 feeling volt, a kitartó közönség az esőben is velünk énekelte a dalokat.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában