Fesztivál

2024.09.05. 16:30

Fókuszban a krumplis ételek Putnokon

Finomságok és felhőtlen szórakozás várja Putnokon az őszi fesztiválra ellátogató vendégeket.

Marosréti Ervin

Minden étel tartalmaz majd krumplit Putnokon

Fotó: ME

A Gömör Expo mellett egyértelműen a Krumplifesztivál számít Putnok kiemelt kulturális és gasztronómiai rendezvényének. Az eseményt idén szeptember első péntekén rendezik meg a Városi Sportcsarnok szabadtéri részén. Az első időkben a kóstolást még a belvárosban tartották meg, a megnövekedett érdeklődés azonban megkívánja, hogy a rendezők nagyobb területen fogadják a vendégeket.

A helyi önkormányzat és a Putnok Városért Egyesület támogatásával létrejött nap azonban a hagyományoknak megfelelően egy jó hangulatú szüreti felvonulással kezdődik. A karaván a városháza parkolójából indul, ahonnan a Városi Sportcsarnok szabadtéri színpadához érkeznek meg. Itt tartják meg a megnyitót, amelyet a gyerekeknek szóló programok követnek. Óriási mesefigurák érkeznek Putnokra, de lesz buborék - és hóparty, valamint cukorágyúzás is. A délelőtti órákban még a Szarkaláb Néptáncegyüttes is fellép a gömöri településen.

Hagyományossá vált

- Most már egyértelműen nevezhetjük tradicionális putnoki rendezvénynek a Krumplifesztivált - fogalmazott Tamás Barnabás, a gömöri város polgármestere. - Az elmúlt évtized tudatos és odaadó munkája kellett ahhoz, hogy eljussunk idáig. Most már a Gömör Expohoz hasonlóan az emberek várják a programot. Az elmúlt évek nehéz időszaka után pedig jogosan vágynak rá, hogy egymás között, közösségben legyenek.

A krumplit tartalmazó kész ételek ebédidőben, vagyis déli 12 órától kerülnek asztala. Ekkortól lehet megkóstolni a számos finomságot. 

A nudli és a túrós ganca mellett krumplis lepényt, rakott krumplit és sztrapacsát is felszolgálnak a vendégek számára.

 Emelett lesz krumplis pizza és paprikás krumpli is, amit nokedlivel bolondítanak meg.

A délutáni órákban pedig a könnyűzenei programokkal folytatódik és zárul az esemény. A fesztiválon fellép a Cairo, Csordás Tibi, Peter Srámek valamint Bódi Guszti és Margó is. Az érdeklődőket emellett vidámpark, arcfestés, lufihajtogatás, kirakodó - és kézműves vásár és büfé is várja Putnokon, az idei Krumplifesztiválon.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában