Fesztivál

2024.09.07. 18:19

Krumplis finomságok és szórakozás Putnokon

A felvidéki testvérvárosok delegációi is ellátogattak Putnokra, az idei krumplifesztiválra.

Marosréti Ervin

A putnoki gyerekek is megmutatták tudásukat

Fotó: Marosréti Ervin

Ebben az évben is nagy sikerrel  zajlott le Putnokon a krumplifesztivál. A tradicionálisan szeptember elején rendezendő eseményre ezúttal is több százan látogattak el. Népszerű volt a nap első részében a szüreti felvonulás, amely a Városháza elől indult és a sportcsarnoknál felállított szabadtéri színpadig tartott. 

Felvonulás a krumplifesztiválon
Fotó: Marosréti Ervin

Az ünnepélyes megnyitón többek között a térség országgyűlési képviselője szólt a meghívott vendégekhez és az érdeklődőkhöz.

Riz Gábor
Fotó: Marosréti Ervin

Fontos a biztonság 

"Ma még nyugodtan, biztonságban rendezhetünk meg ilyen és ehhez hasonló eseményeket hazánkban. Nagy kincs ez számunkra a mai felbolydult világban. Maradjon ez sokáig így" - fogalmazott köszöntőjében Riz Gábor kormánypárti politikus. Nyolcféle burgonyából készült ételt kóstolhattak meg az érdeklődők az idei putnoki krumplifesztiválon. A rendezvény azonban nem csupán a gasztronómiáról szólt, a kiváló minőségű kézműves termékek bemutatására éppúgy teret adott, mint a könnyed kikapcsolódást biztosító színpadi produkcióknak. Tamás Barnabás örömét fejezte ki, hogy ismét meg tudták tartani a programot, hiszen a krumplitermesztés hosszú évszázadok óta jellemző volt Putnokra, ezért fontos, hogy ezt a rendezvényt a jövőben is folytatni tudják.  

Fotó: Marosréti Ervin

Putnok polgármestere köszönetét fejezte ki Riz Gábor miniszteri biztos, országgyűlési képviselőnek, Bánné dr. Gál Boglárkának, a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Közgyűlés elnökének, továbbá a felvidéki Tornalja és Tiszolc testvérvárosainknak, hogy elfogadták a meghívásukat és részt vettek a város rendezvényén. 

A krumplis ételeké volt a főszerep
Fotó: Marosréti Ervin

A nap második felében a szabadtéri színpad felé fordult a figyelem: a fesztiválon fellépett a Cairo, Csordás Tibi, Peter Srámek valamint Bódi Guszti és Margó is. Az érdeklődőket emellett vidámpark, arcfestés, lufihajtogatás, kirakodó - és kézműves vásár és büfé is várta a jó hangulatú putnoki Krumplifesztiválon.

Fotó: Marosréti Ervin

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában