Program

3 órája

Feszült a nyíl és repült az íj, a Miskolci Íjász Egylet nyílt napján (fotók)

A Magyar Honvédelmi Sportszövetség támogatásával szeptember 29-én, vasárnap megrendezett nyílt napon várták az íjászat iránt érdeklődőket, életkortól függetlenül.

Boon.hu

Forrás: Miskolci Íjász Egylet

Az egész napos program célja volt, hogy minden korosztály számára bemutassák az íjászatot, beleértve annak technikáját, szellemiségét és történelmi hátterét. Alkalmat biztosítottak a gyakorló íjászokkal való megismerkedésre és beszélgetésre. Részletesen bemutatták az íjászat technikai alapjait, a különböző íjakat és az egyéb szükséges felszereléseket, valamint azok karbantartását és a nyílvessző készítését.

Az íjászat történetével is ismerkedhettek

Az érdeklődőknek lehetőséget biztosítottak arra, hogy megismerkedjenek ezzel a különleges, évezredes múlttal rendelkező sporttal és életérzéssel. A program során a résztvevők betekintést nyerhettek az íjászat történetébe, és kézbe vehettek különböző típusú íjakat. Bemutatták az íjak karbantartásának és hangolásának fortélyait, valamint lehetőséget biztosítottak saját nyílvessző készítésére is.

3D íjászatot is kipróbálhatták

A szervezők tájékoztatást nyújtottak a hazai íjászéletről, a Magyar Íjász Szövetségről, a verseny rendszerekről és a versenyekről. Bemutatták a 3D íjászat szakágat, amely valós környezetben, valósághű állatalak célokkal imitálja a vadászatot. Az egyes programelemeket külön „állomásokon” lehetett kipróbálni. 

A résztvevők saját igényeik szerint tölthettek több-kevesebb időt az egyes helyszíneken, akár többszöri visszatéréssel is. Akinek kedve volt, készíthetett saját nyílvesszőt, amit ki is próbálhatott és haza is vihetett. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában