Hirdetés

3 órája

Időutazás a középkorba: reneszánsz élmények Miskolcon

Miskolc történelmi városrészében egy igazán egyedi és különleges hangulatú étterem várja a látogatókat, amely a középkori Magyarország hangulatát idézi meg.

PR cikk

Az Avasi hegy gyomrában megbúvó Aranykorona Történelmi Étterem és Látványpince minden részlete arra törekszik, hogy felejthetetlen időutazást kínáljon, a múlt fűszeres illatain keresztül egészen a korhű étkezési szokásokig.

A reneszánsz lakomák kiszakítanak a mindennapokból

Az Aranykorona által szervezett reneszánsz lakomák nemcsak egy egyszerű vacsorát kínálnak, hanem teljes körű élményt nyújtanak a résztvevők számára. A helyszín önmagában is magával ragadó: vastag falai és faragott asztalai egy letűnt korszak nyugodt monumentalitását idézik. A fáklyák meleg fénye és a látványos tálalás teszi teljessé az élményt, ahol az ételek a vendégek szeme láttára készülnek el a faszenes látványsütőben. Ezek nemcsak ízletesek, de a középkori lakomák hiteles lenyomatai is. Az illatok és ízek hűen tükrözik a középkor gasztronómiai világát, ahol minden egyes falat visszarepíti a résztvevőket a lovagok és királyok korába.

 

Nem csak lakoma, teljes élmény

A lakomák különlegessége nem merül ki a gasztronómiában. A rendezvényeken fellépő mutatványosok, tűzzsonglőrök, a jelmezes felszolgálók, solymász és vadmadarak jelenléte, valamint a Galiba társulat korhű műsorral látványos szórakozást biztosítanak, amely visszaidézi a reneszánsz időszak kultúráját és szórakoztatását. A résztvevők így nemcsak a középkori ételeket élvezhetik, hanem a korhű hangulatot is. Mindezeken túl felfedezhetik Miskolc egyik legnagyobb borospincéjét is.

 

Festőművészet és a konyhaművészet találkozása az alkotói munkában

A következő alkalommal Bíró Konrád festőművész közreműködésével élhetik át a gasztrofestészet különleges élményét a vendégek. A lakomák népszerűségét az is mutatja, hogy közelednek a századik alkalomhoz. „Közeledve a századik reneszánsz lakomához, mindig igyekszünk újdonságot nyújtani. A következő alkalomra látványos fénytechnika teszi még hangulatosabbá az estet” – nyilatkozta a boon.hu-nak Szendrei Mihály, az étterem ügyvezető igazgatója.

 

Különleges helyszín a különleges pillanatoknak

Az Aranykorona Történelmi Étterem nemcsak egyszerű étterem, hanem egy olyan hely, ahol a vendégek életre kelthetnek egy letűnt kort. Az étterem tökéletes választás azok számára, akik életük különleges pillanatait egy egyedi és különleges helyszínen szeretnék megünnepelni. Legyen szó esküvőről, évfordulóról, céges rendezvényről vagy baráti összejövetelről, az étterem minden látogatónak felejthetetlen élményt nyújt.

Az étterem célja az élmények, az emlékezetes pillanatok és a minőség iránti elkötelezettség folyamatos biztosítása. Az Aranykorona történelmi környezetében az időutazás nemcsak lehetőség, hanem élő valóság, amelyben a múlt és a jelen találkozik. Itt a vendégek valóban visszarepülhetnek a középkor világába – legyen az egy egyszerű esti vacsora vagy egy nagyobb közösségi esemény.

 

Miskolc egyik gyöngyszeme így nemcsak a helyiek, hanem a városba látogatók számára is különleges élményt nyújt, ahol a múlt emlékei újra életre kelnek.

Az aktuális Reneszánsz Lakoma időpontja: 2024.10.19. 18:00 óra, amit ajándékkártya formában is vásárolhatják.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában