Összefogtak

2 órája

Petíció indult T. Balázs halála ügyében

A bükkaranyosi tini halála borzolja a lakosok kedélyeit. Azt követelik, hogy T. Balázs ügyét büntetőeljárás keretein belül vizsgálják.

Boon.hu

Egy adótorony tövében találtak rá a fiúra

Fotó: MW

Nagy felháborodást váltott ki a bükkaranyosi helyi közösségben a nemrég elhunyt T. Balázs ügyének kezelése. A tragikusan fiatalon elhunyt helyi fiú halálával kapcsolatosan a hivatalos szervek közigazgatási eljárás keretében vizsgálódnak, azonban egyre többen vélik úgy, hogy az eset ennél több figyelmet és mélyebb nyomozást igényel. 

T. Balázs
Összefogtak T. Balázs ügyében

Petíció indult T. Balázs ügyében 

Egy csoport kezdeményezésére petíció indult, amelyben a lakosság azt követeli, hogy az ügyet bűnügyként kezeljék, és egy teljes körű, büntetőjogi vizsgálat induljon az eset körülményeinek felderítésére. A petíció szervezői szerint T. Balázs halála olyan körülmények között következhetett be, amelyek alapján nem elegendő a közigazgatási eljárás.

Túl sok a kérdőjel, túl sok a megválaszolatlan részlet

 – vélik a petíció megosztói, aki szerint a hivatalos jelentések nem adnak megfelelő magyarázatot a történtekre. A bükkaranyosi tini halálhíre megrázta a lakosságot, és az eset körül kibontakozó bizonytalanság csak fokozta a helyiek elkeseredését. 

Több ezren aláírták már

A petíciót már több ezren írták alá, és az aláírások száma folyamatosan növekszik. A kezdeményezők azzal érvelnek, hogy egy büntetőeljárás az egész közösség megnyugtatására is szükséges lenne. Az ügy továbbra is a közvélemény figyelmének középpontjában áll, és kérdéses, hogy a petíció nyomán változik-e a nyomozás iránya.

A rendőrség álláspontja változatlan

Az ügy kimenetele továbbra is bizonytalan, de a helyiek eltökéltsége és kitartása egyértelmű: mindent megtesznek azért, hogy T. Balázs emléke előtt tisztelegve kiderüljön az igazság. A rendőrség továbbra is általános közigazgatási rendtartásban vizsgálja a rendkívüli haláleset körülményeit, mert a rendőrség álláspontja szerint bűncselekmény gyanúja nem merült fel. Ahogy a boon.hu arról korábban beszámolt, a bükkaranyosi tini augusztus 20-án, a születésnapján, egy családi vita után ment el otthonról a délutáni órákban. Még egyszer utoljára hazament, hogy átöltözzön, ám majd kisurrant a családi házból és a közeli buszmegálló irányába indult. Ezt az egyik kültéri kamera is rögzítette, amelyen az látszik: a bükkaranyosi tini szürke papucsban, fekete pólóban és fekete rövidnadrágban ment el. A telefonját és az iratait otthon hagyta. Közel egy hónapon át éjt-nappallá téve kutattak az eltűnt Balázs után, akit végül Harsány külterületén találtak meg holtan. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában