Siker

2 órája

Ez az iskola lett állatbarát Tiszaújvárosban

Megpályázta és meg is kapta az Állatbarát Iskola címet a Tiszaújvárosi Széchenyi István Általános Iskola.

Boon.hu

Gyújtést szerveztek a tiszaújvárosi diákok

Forrás: tiszaujvaros.hu

Tíz éve rendszeresen szerveznek állateledel-gyűjtést a Tiszaújvárosi Széchenyi István Általános Iskolában és állatokkal kapcsolatos programok is színesítik az iskola életét - írja a tiszaujvaros.hu. 
Idén az Állatok világnapja alkalmából ismét összefogott az iskola, 1600 kilogramm kutya- és macskatápot gyűjtöttek a diákok, amit a Miskolci Állatsegítő Alapítványnak adományoztak. 
A szállításban a Tiszaújvárosi Triatlon Klub tagjai segítettek. Az iskola tanulói közül ötvenen el is utaztak a miskolci menhelyre, hogy személyesen adhassák át az állateledeleket.

Empátia, felelősségérzet 

- Itt, az iskolában nagyon fontos, hogy a jövő generációjában kialakítsuk az empátia készségét és a felelősségteljes magatartást - nyilatkozta Árkosi Adrienn, az iskola pedagógusa, a gyűjtés szervezője. 

Ha a gyerekeket hozzásegítjük ahhoz, hogy szeretetteljes felelős viszonyt alakítsanak ki az állatokkal, azzal a szociális érzékenységüket, a morális készségüket fejlesztjük. Ez nem csak az állatok miatt nagyon fontos, hanem azért is, mert ha hosszútávon gondolkodunk, akkor segít egy etikus, összetartó társadalom kialakításában.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában