Tudta?

3 órája

Ezt kell tennie, ha ön vitte el az ötöslottó rekord nyereményét!

Szombaton kisorsolták minden idők legnagyobb magyarországi lottónyereményét. Az ötöslottó főnyereménye a 42. játékhéten 6,6 milliárd forint volt. Segítünk, mit tegyen, ha önnél lapul a nyertes szelvény!

Boon.hu

Valaki nagyon gazdag lett...

Fotó: Szakony Attila

A friss milliárdosnak vasárnaptól – az ötöslottó sorsolásának másnapjától – kilencven napja van arra, hogy tárcsázza az úgynevezett nagynyertes-telefonszámot, olvasható a Szerencsejáték Zrt. hivatalos oldalán. A beazonosítás után személyes találkozó, majd a szelvény érvényességének ellenőrzése következik. Ha a nyertes nem jelentkezik kilencven napon belül, az összeg bekerül az úgynevezett fel nem vett nyeremények alapjába, és visszakerül a játékosokhoz.

ötöslottó, nyertes, szelvény
A 42. játékhéten valaki 6,6 milliárd forintot nyert egy ötöslottó szelvény kitöltésével.
Fotó: Ádám  János

A szükséges szám, amit tárcsázni kell a következő: 06-20-933-06-30, amelyet hétfőtől csütörtökig 8 és 16 óra, míg pénteken 8 és 13 óra között lehet hívni.

Az ötöslottó megváltoztatta valaki életét

3, 10, 12, 13, 33 a számok, amelyek megváltoztatták valakinek az életét, persze, ha ellenőrizte a számokat. Lehet, hogy a nyertes még nem is tudja, hogy milliárdos? Nem minden nagy nyertes jelentkezett ugyanis a nyereményéért. A hatoslottó eddigi történetében eddig két esetben fordult elő, hogy nem jelentkeztek a nyereményért. A 2014. október 26-án kisorsolt nyerőszámokkal egy szerencsés 200 230 690 forinttal lehetett volna gazdagabb, 2000-ben pedig az április 15-én megnyert 214 380 238 forintért nem jelentkezett a nyertes. Idén februárban szintén a hatoslottón megnyert kétmilliárd forintért csak az utolsó pillanatban jelentkezett a nyertes szelvény tulajdonosa.

Így történik a nyeremény átvétele

A háromszázmillió forintot meghaladó nyeremények esetére a Szerencsejáték Zrt. külön telefonszámot, úgynevezett nagynyertes-vonalat tart fenn. A nyertes játékos telefonon történő jelentkezése során a lottótársaság feddhetetlen munkatársának az elsődleges feladata az, hogy a szelvényen lévő információk alapján meggyőződjön arról, valóban a nyertes van a vonal túloldalán. Ezután személyes találkozáskor a nyertes leadja az eredeti szelvényt, és megvizsgálják annak érvényességét. Amennyiben a beazonosítás sikeres, a személyes adatok egyeztetését követően megkezdődhet a kifizetési eljárás. A nyertesnek Magyarországon nyitott folyószámlával kell rendelkeznie, mivel a nagy összegű nyeremények kifizetése minden esetben banki átutalással történik.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában