Figyelem!

2 órája

Pálháza felé elszabadultak a lőerők - képpel

A 37-es úton olyan dolog történt Sátoraljaújhely után, amire egyetlen vezető sem számított.

Boon.hu

Döbbenet ülhetett ki a vezető arcára

Fotó: Gleb Usovich

A 37-es főút Miskolc-Sátoraljaújhely információk közösségi oldalon tette közzé Kiss László Kornél, hogy - mint írja - "Pálháza felé elszabadultak a lóerők, aki tudja kié, lehet értesítse!"  

Lovak az út szélén
Fotó: Olvasó

A bejegyzés mellé feltöltött képeken az látható, hogy három - leginkább pónihoz hasonlító - ló grasszál a 37-es főúton, valahol Sátoraljaújhely után, de még Páháza előtt. Igen veszélyes mutatványról van szó, hiszen azon zömében egyenes szakaszon akár óránkénti 90 kilométeres sebességgel is mehetnek a járművek. Ilyen sebeséggel egy az úttesten feltűnő lovak súlyos baleseteket idézhetnek elő.

Halált okozott 

Nem az első eset, hogy lovak sétálnak forgalmas főúton, sőt a közelmúltban súlyos baleset is előfordult.  

Mint a boon.hu részletesen foglalkozott vele, augusztus 19-én hajnalban közúti közlekedési baleset történt a 26-os számú főúton, Miskolc felől számítva a 11. kilométerszelvényében, Sajóbábony körül egy a vármegyeszékhely felé haladó autó három lóval ütközött össze, akik egy közeli tanyáról szabadultak el. 

A kikerülhetetlen ütközés következtében az autó utasa életét vesztette. A lovak közül kettő elpusztult.

Tehenek az éjszakában 

Pár napja ugyancsak az egyik közösségi oldalon tették közzé, hogy Sajókaza és Szuhakálló között mászkál, legelészik az út szélén két bilétázott - tehát csordához tartozó, bejegyzett - szarvasmarha. A közzé tett képen ugyan csak két tehén látható, de a közelben egy egész csordányi volt belőlük. 

Tehenek a sajókazai éjszakában
Forrás: Facebook

Csak a vakszerencsén múlott, hogy a korlátozott látási viszonyok között nem okoztak balesetet. Ha egy arra haladó autó elé lépett volna egy ilyen tonnányi állat, a következmények beláthatatlanok lettek volna. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában