Ez törént

2 órája

Forradalmi kvíz, időutazás miskolci fényképekkel

A szerdai nap is bővelkedett olyan hírekben, amelyeket érdemes elolvasni a boon.hu-n. Hírösszefoglaló október 23-án.

Boon.hu

1956 forradalma számos áldozatot követelt Miskolcon. A munkások, az egyetemisták, az irodalmi körök tagjai váltak a forradalom hőseivé. Az egyik legdrámaibb dátum október 26, amikor a Zsolcai kapuban a rendőrök a tömegbe lőttek.

A miskolci eseményekkel kapcsolatban próbára tehetjük tudásunkat a boon.hu októberi forradalom és szabadságharc kvízében.

Tóth-Szántai József emlékbeszédet tartott a Petőfi téren a forradalom hőseiről és arról, mit tanulhatunk 1956 miskolci történéseiből 2024-ben.

A fertőzéses betegségek miatt látogatási tilalmat vezettek be a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegye Központi Kórház egyik részlegén. A bent fekvő betegeknek csak egy csomagot lehet bevinni.

Vannak olyan fényképek, amelyek sajátos időutazásra invitálnak minket. Ebben a kategóriába tartoznak Török Péter archív fotói, megidézve a hejőcsabai gyógyszertár vagy a Régi postai utcai sarok egykori és mai külsejét.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában