Figyelem!

3 órája

Így módosul a látogatási idő Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Központi Kórház valamennyi tagkórházaiban

Boon.hu

A vármegyei kórházra és tagkórházaira vonatkozik a korlátozás

Átmenetileg módosul a látogatási idő a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Központi Kórház kórházaiban, ugyanis a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ tájékoztatása szerint 2024. október 7. és október 13. között 20 400-an fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel, míg akut légúti fertőzés tüneteivel 210 400 fő kereste fel orvosát az idei év 41. hetén.  

A maszkviseléssel kapcsolatban is szabályokat hoztak

Mindezek figyelembevételével 2024. október 28-tól a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Központi Kórházban valamennyi tagkórházában a látogatás naponta maximum 1 órában - az egészségügyi törvényben meghatározottak szerint a kiskorú gyermekkel, szülő nővel, súlyos állapotú beteggel bent tartózkodó kísérőn kívül -, egy főnek engedélyezett. A látogatás időpontja 16.00 órától 17.00 óráig tart. 

Vannak kivételek

Kivétel a Központi Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Osztály, valamint a Posztoperatív Őrző, ahol a látogatás továbbra is minden nap 15.00 és 16.00 óra között engedélyezett. A Pszichiátriai Centrum felnőtt akut osztályán 16.00 és 17.00 óra között látogathatók a betegek, a Gyermek-, és Ifjúságpszichiátrai Centrum osztályán a látogatási idő hétfőtől - szombatig 15.30-tól 16.30-ig; vasárnap és ünnepnapokon 11.00-től 12.00 óráig tart (az osztályok házirendjének megfelelően).  

Az engedély visszavonásig érvényes, a látogatási rend többi általános szabályának szigorú betartása mellett.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában