Figyelmeztetnek

3 órája

Az MVK nevében garázdálkodnak, ne dőljön be!

A Miskolc Városi Közlekedési Zrt. (MVK) csütörtök reggel közleményben figyelmeztette utasait, hogy egy adathalász oldal visszaél a miskolci tömegközlekedési vállalat nevével.

Boon.hu

Fotó: MW

A Miskolc tömegközlekedése néven tevékenykedő hamis Facebook-oldal félrevezető ajánlattal próbál személyes adatokat kicsalni a gyanútlan utazóktól

 – olvasható az MVK közösségi oldalán.

mvk_csalás_internetes
Így próbálják becsapni az utasokat az MVK nevében.
Fotó: MVK Zrt.


A csalók egy "Miskolci Közlekedési Kártyát" hirdetnek, amely állításuk szerint korlátlan utazási lehetőséget biztosít mindössze 800 forintért az első 500 regisztrálónak. Az ajánlatban szereplő kedvezményes kártya azonban nem létezik, és az MVK Zrt. soha nem értékesített hasonló szolgáltatást. Az oldal egy regisztrációs link kitöltésére buzdít, ahol a felhasználókat személyes adataik megadására kérik, a vállalat nevével visszaélve.
Az MVK Zrt. határozottan felhívja az utasok figyelmét, hogy ne kattintsanak a felkínált linkekre, és semmiképpen ne adják meg személyes adataikat kétes eredetű oldalaknak. 

Mindig győződjenek meg róla, hogy az MVK hivatalos felületeit használják, és kerüljék az ismeretlen forrásból származó linkeket 

– áll a közleményben.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában