Október 23.

2 órája

Ők kaptak állami elismeréseket Borsod-Abaúj-Zemplénből

Az 1956-os forradalom és szabadságharc 68. évfordulója alkalmából a minisztériumokban átadták a tárcák legmagasabb szakmai elismeréseit.

Boon.hu

Az október 23-ai ünneplések fontos része volt az elismerések átadása

Fotó: MW

Az állami, minisztériumi díjazottak között vannak Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében élők, dolgozók.  A Belügyminisztérium és a Pénzügyminisztérium által megjutalmazott vármegyénkbeliek névsorát közöljük.

A díjazottak 

Belügyminisztérium 

Dr. Pintér Sándor belügyminiszter nemzeti ünnepünk, az 1956. évi forradalom és szabadságharc évfordulója alkalmából elismeréseket adott át 2024. október 21-én a Belügyminisztériumban.  

- rendőrségi tanácsosi címet kapott Németh Roland címzetes rendőr főtörzszászlós, a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság,  Kazincbarcikai Rendőrkapitányság, Bűnügyi Osztály nyomozójának.

- miniszteri elismerő oklevelet vehetett át Horváth Péter címzetes büntetésvégrehajtási főtörzsőrmester, a Büntetés-végrehajtási Szervezet V. Agglomerációs Központ  (Tiszalöki Országos Büntetés-végrehajtási Intézet) alárendeltségébe tartozó Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Büntetés-végrehajtási Intézet, Műszaki és Ellátási Osztály gépjárművezetője. 

Pénzügyminisztérium 

Varga Mihály pénzügyminiszter a Pénzügyminisztérium október 23. alkalmából rendezett ünnepségén Magyar Gazdaságért elismeréseket, Lónyay-díjakat, illetve Miniszteri Elismerő Okleveleket adott át.  

- Magyar Gazdaságért díjat kapott Koncz József, Szentistván település volt polgármestere.

- Magyar Gazdaságért díjat kapott Képes Vince Ferenc, a Matyó Agrártermelő Zrt. igazgatósági elnöke.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában